55-plussers geven hun leven een 7,7

233 261 admin

Een groot deel van de Nederlandse 55+’ers is tevreden over hun leven, gemiddeld hebben ze er bijna het rapportcijfer 8 voor over. En liefst 95% van de 55+’ers is tevreden over hun woning en wil graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Deze positieve resultaten komen naar voren uit een onderzoek van Medical Delta, een consortium van academische instellingen en regionale overheden in Zuid-Holland. Laat dat onderzoek grote verschillen zien tussen ‘jonge ouderen’ en ‘oudere ouderen’? Wat betreft de levenswaardering nauwelijks, want de groep van 55-64 jaar geeft hun leven een 7,6, de groep van 65-74 jaar een 7,7 en de 75+’ers komen uit op 7,8.

Rapport ‘Grijs is niet zwart wit’
De onderzoekgegevens zijn terug te vinden in het in mei 2013 verschenen rapport Grijs is niet zwart wit – Ambities van 55+. Ze verschaffen ook inzicht in de woonsituatie. Van de 600 ondervraagde 55+’ers wil 97% graag zelf beslissen over hoe ze (gaan) wonen. Iets meer dan de helft (51%) wil wel hulp bij het maken van plannen voor een toekomstige woonsituatie.

Zelf aan gezondheid werken
Bij gezondheidsproblemen is 87% bereid de levensstijl aan te passen en ook zelf metingen te verrichten. Mocht zorg nodig zijn, dan denkt 29% het nog op zichzelf te kunnen rooien. Wat betreft  die zorg is bijna 60% het eens met de uitspraak: ‘Op basis van wat ik in het verleden heb gedaan, heb ik recht op zorg en hulp als die nodig is’.

Het volledige rapport kunt u hier inzien en downloaden.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy