55? Tref alvast maatregelen in je woning!

600 400 admin

Ouderen moeten niet te lang wachten met het aanpassen van hun woning en daar tijdig hun eigen verantwoordelijkheid in nemen. Dat is de boodschap die Hans Engelbertink luid en duidelijk uitdraagt. ,,Vaak komen mensen pas in actie als er iets is gebeurd.”  Kom in actie, is zijn boodschap. Niet morgen, maar nu. Vóórdat er sprake is van een valpartij of ander ongelukje in huis. ,,Mijn ervaring is dat mensen te lang wachten met het veiliger maken van hun woning.  Pas als iets gebeurd is, worden ze bewuster en komen ze in actie. Ik houd mensen een spiegel voor. Denk tijdig na. Is je woning wel zo veilig als je denkt dat ie is?”

Neem juist jong maatregelen

Engelbertink adviseert om al vanaf  55 jaar maatregelen te nemen voor de toekomst. ,,Doe het als je jong bent. Dan heb je nog alle energie en zie je ook niet zo op tegen de rommel van een verbouwing. Bovendien kunnen preventieve maatregelen veel leed voorkomen.” Lees het hele verhaal met Hans Engelbertink op de lokale Lang zult u wonen-site van de gemeente Hengelo.

Lees verder op hengelo.samenwerken.langzultuwonen.nl 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy