7 producten die langer thuis wonen nog makkelijker maken

150 150 admin

De robot laten stofzuigen, een toilet met afstandsbediening, een fototelefoon voor mensen met dementie. En wat te denken van een inlegzool met GPS? Er zijn ontzettend veel innovatieve middelen op de markt om het langer thuis wonen zo prettig, veilig en makkelijk mogelijk te maken.

1. De stofzuigerrobot
Zou het niet handig zijn als uw huis vanzelf gestofzuigd wordt? Dat kan met een stofzuigerrobot.Een stofzuigerrobot is een apparaat dat helemaal uit zichzelf de ruimte stofzuigt. De stofzuigerrobot werkt op een accu en wordt tussen de stofzuigerbeurten opgeladen in een oplaadstation. De nieuwste stofzuigerrobots gaan vanzelf terug naar het oplaadstation, wanneer zij klaar zijn.Een stofzuigerrobot heeft een laag vermogen, waardoor veel mensen zich afvragen of de stofzuiger wel krachtig genoeg is om al het stof op te zuigen. De robot beschikt echter over goede borstels die het vuil los borstelen en waardoor minder zuigkracht nodig is om het losse vuil op te zuigen.Hoe werkt een stofzuigerrobot? Het apparaat is zo geprogrammeerd dat hij een hele ruimte kan stofzuigen. Ook met vloerkleden heeft hij geen moeite. De overgang van gladde vloer naar tapijt wordt zonder problemen genomen. Er zijn diverse stofzuigerrobots op de markt. De prijzen lopen erg uiteen.

2. De fototelefoon
Bellen met nummertoetsen kan lastig zijn voor dementerende mensen. Hiervoor is de fototelefoon bedacht. Dit is een telefoon met foto’s op voorgeprogrammeerde toetsen. Met een extra luide telefoonbel en instelbaar hoornvolume. De bellamp laat zien dat u gebeld wordt. Goed te gebruiken bij gehoorapparatuur. Onder een afsluitklep zitten de nummertoetsen, zodat ook iemand kan worden gebeld die niet is voorgeprogrammeerd. Zo’n telefoon is prettig, maar ook handig naast het bed in noodgevallen.

3. Inlegzool met GPS
Mensen met dementie kunnen de weg kwijt raken en verdwalen. De inlegzool met GPS laat via de mobiele telefoon of computer op elk moment zien waar iemand is. In de inlegzool is onzichtbaar een zender verwerkt die anderhalf tot twee dagen meegaat. Opladen gaat draadloos via een oplegstation: na 2 uur is de rechter-inlegzool, waar de zender in zit, weer klaar voor gebruik. Het is zelfs mogelijk om via de bijbehorende portal en app een toegestaan wandelgebied af te bakenen.

4. Spoel- en föhninstallatie op het toilet
Als uw arm- of handfunctie vermindert, is een spoel-föhninstallatie op uw closet een idee. Ideaal, als afvegen met papier een probleem wordt.De spoel-föhninstallatie is een closetzitting met onderdouche, föhn, geurafzuiging en afstandbediening, die eenvoudig aan de wensen van de gebruiker kan worden aangepast. De vele opties en instelmogelijkheden garanderen optimale hygiënische reiniging van het onderlichaam met warm water en warme lucht.Er zijn toiletpotten die uitgerust zijn met zo’n installatie. Ook kan een spoel-föhninstallatie op het bestaande toilet worden geplaatst.

5. De vlakke wastafel
Een vlakke wastafel klinkt misschien niet zo vernuftig als inlegzolen met GPS of robotstofzuigers, maar het is een uitkomst als u in een rolstoel zit of niet lang kunt staan. Een wastafel zonder kastjes eronder maakt zittend wassen gemakkelijk. Ook zijn er speciale, moderne wastafels voor rolstoelgebruikers. Kies voor een hendelkraan op de wastafel, bijvoorbeeld een thermostatische kraan waarmee u de kans op schroeiwonden door te heet water verkleint.

6. Een trap met antislipstrips
Antislipstrips bieden meer veiligheid. Een trap kan glad en onveilig zijn als u bijvoorbeeld op uw sokken loopt , even niet uitkijkt en u uw balans verliest. Hier is een goede oplossing voor, de antislipstrip op de traptreden. Het gaat om een rubberen trapstrip met profiel aan de loopzijde van de strip. De rubberen trapstrip steekt ongeveer 2 mm uit boven het vlak van de trede. Een antislipstrip kan in een bestaande trap worden ingefreesd. De trapstrip kan zonder bevestigingsmiddelen in de gefreesde sleuf worden gedrukt. De strips zijn er in zwart en grijs maar ook in hippe kleuren als blauw, rood en geel!

7. Automatische raamopener
Bovenraampjes zijn handig voor wat frisse lucht. Maar het openen en sluiten is vaak lastig. Heeft u een raampje dat u vaak opent en sluit, maar waar u moeilijk bijkomt? Kies dan voor automatisch openen en sluiten. U kunt het motortje zelf aanbrengen of laten plaatsen. Met de afstandsbediening kunt u vervolgens het raampje simpel en en veilig openen en sluiten. Let wel op dat het om een goedgekeurd systeem gaat – dat ziet u aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Bekijk praktische tips voor iedere ruimte in uw huis
In iedere ruimte van het huis zijn mogelijkheden om het wonen makkelijker en veiliger te maken. Als Lang zult u wonen hebben we al die tips voor u verzameld in onze 3D-woning. In de video ziet u een impressie van al die mogelijkheden en oplossingen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy