Lang zult u wonen-adviseurs aan de slag in Tubbergen en Dinkelland

150 150 admin

In de gemeenten Tubbergen en Dinkelland gaan vanaf deze week vijf Lang zult u wonen-adviseurs aan de slag. Deze adviseurs komen op verzoek bij mensen thuis om te kijken of de woning nog voldoet aan alle wensen op het gebied van veiligheid en comfort. Het advies van de Lang zult u wonen-adviseurs is gratis en geheel vrijblijvend.

Veel valpartijen in badkamer, trap of in slaapkamer
Kleine aanpassingen in en om de woning kunnen voor veel extra veiligheid en comfort zorgen. Volgens Hans Engelbertink, bouwkundig adviseur Toegankelijkheid woning Lang zult u wonen inspectiebij Lang zult u wonen is het verstandig om daar op tijd over na te denken. “We zien dat de meeste valpartijen gebeuren in de badkamer, op de trap of in de slaapkamer”, zegt Engelbertink. Dat zijn vaak valpartijen die voorkomen kunnen worden met kleine aanpassingen. “Mensen glijden uit over kleedjes of ze struikelen over de pantoffels omdat ze geen goede verlichting hebben. Maar ook de veiligheid op de trap is met een tweede trapleuning of antisliptreden snel te verbeteren. Dat zijn tips die niet veel hoeven te kosten, maar wel veel leed kunnen voorkomen.”
Veel valpartijen in huis gebeuren in de badkamer

Gratis advies
De Lang zult u wonen-adviseurs inspecteren samen met de bewoners de verschillende vertrekken van de woning en geven hen praktische tips en adviezen om het veiliger en comfortabeler te maken. Met hun kennis over verschillende mogelijkheden adviseren zij de bewoners over wat er verbeterd kan worden en hoe dat het beste kan. Daarbij kijken de adviseurs naar de toegankelijkheid van het huis, zowel binnen als buiten. Denk aan het verwijderen of verlagen van drempels of de mogelijkheid om een traplift te plaatsen. Maar inwoners krijgen afhankelijk van hun wensen of situatie ook praktische en slimme oplossingen aangereikt. Zoals een afstandsbediening voor zonneschermen of gordijnen. Of, heel simpel, een mandje onder de brievenklep in de voordeur zodat mensen niet iedere dag hoeven te bukken.

Nu al nadenken over de toekomst
De gemeenten Tubbergen en Dinkelland zetten de Lang zult u wonen-adviseurs in om mensen te stimuleren op tijd na te denken over de toekomst. “De rijksoverheid wil graag dat we zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen als anticiperende en zelfredzame burgers. Dat betekent dat onze inwoners zorg en aanpassingen in en om het huis vaker zelf moeten regelen en betalen. Met de adviseurs van Lang zult u wonen willen we inwoners persoonlijk advies geven en ze bewust maken van de mogelijkheden om tijdig aan de slag te gaan met woningverbeteringen. Voor nu en voor later”, vertelt wethouder Tom Vleerbos van de gemeente Tubbergen.

Ook professionals kunnen adviseur inschakelen
Inwoners kunnen zelf een huisbezoek aanvragen van een Lang zult u wonen-adviseur. Maar ook professionals die contact hebben met inwoners kunnen een beroep doen op de Lang zult u wonen-adviseurs. Denk hierbij aan wijkverpleegkundigen, Wmo-consulenten, seniorenvoorlichters, huisartsen en praktijkondersteuners, maar ook consulenten van de woningcorporaties. Wethouder Ilse Duursma van de gemeente Dinkelland is erg enthousiast over de inzet van de Lang zult u wonen-adviseurs: “Zij kunnen samen met professionals onze inwoners op veel manieren ondersteunen. Met name als er zorg verleend moet worden, kan het handig of noodzakelijk zijn dat er aanpassingen worden gedaan. Door samen op tijd aan de slag te gaan, willen we bereiken dat mensen nog lang en plezierig in hun woning kunnen blijven wonen.”

Meer informatie over de aanvraag van een huisbezoek
Inwoners of professionals die een Lang zult u wonen-adviseur willen inschakelen, kunnen per mail contact opnemen (info@lzuwtd.nl) of bellen naar 085 0479 400.

Het initiatief voor de Lang zult u wonen-adviseurs is tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeenten Dinkelland en Tubbergen, Zorgbelang Overijssel en Lang zult u wonen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy