Bent u (ook) een struisvogel?

348 260 admin

Ruim 70 procent van de 60-plussers is niet bezig met het aanpassen van de eigen woning. Ofwel bijna 3 op de 10 van Nederlanders van 60-plus herkent zich in de beschrijving van de ‘Struisvogel’ Ze zeggen dat ze erover moeten nadenken, maar maken zich niet druk ‘omdat ze het toch niet in de hand hebben’. Ze zien het allemaal wel. Van de Struisvogels onderneemt maar liefst 84 procent geen enkele actie om langer zelfstandig thuis te blijven wonen.

Dat is de uitkomst van een onderzoek gedaan door Zilver Wonen Weken, een initiatief van de overheid, ANBO en het bedrijfsleven. In het onderzoek zijn de ondervraagden ingedeeld in categorieën als Struisvogel, Onzekere, Realist en Levensgenieter. Opvallend is dat zelfs van de mensen met de meest proactieve levensinstelling (de Realisten) nog steeds ruim meer dan de helft (55 procent) in de praktijk géén concrete actie onderneemt.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy