Bijeenkomsten in Zwolle (te) succesvol

443 336 admin

Zuid-Zwolle heeft kennisgemaakt met Lang zult u wonen. En hoe. Na de exposities van een week in respectievelijk De Pol en De Aa-landen volgde steeds een afsluitende informatiebijeenkomst. Deze trokken bijzonder veel belangstellenden, in de Aa-landen bleek de zaal zelfs te klein! Gelukkig kon iedereen wel de Lang zult u wonen-tentoonstelling bekijken en zich laten informeren door de aangesloten ondernemers.

Het project, gesubsidieerd door provincie Overijssel en de gemeenten Kampen en Zwolle, loopt in twee laatstgenoemde gemeenten. De organisatie berust bij Welzijn in Kampen, Atrivé en WijZ, de instelling die ‘mensen in Zwolle inspireert om hun talenten en mogelijkheden te gebruiken, waardoor zij balans in hun leven vinden en zij betekenis kunnen hebben voor anderen’. Campagneleider Jan van der Heide is uiterst tevreden over het verloop van de Lang zult u wonen-activiteiten in Zwolle-Zuid.

Daarbij tekent hij aan dat de campagne absoluut nog niet is afgelopen. “Integendeel, dit is het begin,” verzekert hij. “Mensen weten dat techniek hen kan helpen, maar ze kennen niet alle mogelijkheden. En als ze die kennen, dan is de volgende stap dat ze die ook gaan gebruiken.” Daarom zijn er Lang zult u wonen-adviseurs opgeleid. Deze vrijwilligers kunnen de mensen thuis adviseren, over de mogelijkheden van hun huis en aansluitend op hun wensen en behoefte. “Inmiddels hebben we al meer dan 60 aanmeldingen binnen!” Van der Heide laat opgetogen een aantal ingevulde kaartjes zien. “De mensen vroegen ter plekke een adviseur aan. En anderen namen een kaartje mee naar huis. Onze vrijwilligers zijn inmiddels met volle inzet aan de slag gegaan!”

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy