Bruggerbosch werkt mee aan tv-serie over wonen met dementie

534 330 admin

”Ik heb sterk de indruk dat mensen met dementie steeds langer thuis blijven wonen. Dat is een goede zaak, zeker als mensen dat graag willen en als de mantelzorgers het goed aankan,” zegt André Braskamp manager zorg en welzijn bij Bruggerbosch in Enschede. Deze verpleeginstelling voor mensen met dementie telt zo’n 200 vaste bewoners, terwijl er daarnaast nog eens zo’n 50 mensen met dementie voor dagopvang en -behandeling terecht kunnen.

”Binnen Bruggerbosch hebben we in de vorm van de opleiding en praktijkervaring van onze medewerkers en door wetenschappelijk onderzoek veel kennis over dementie. Die kennis zetten we ook graag in als het gaat om langer thuis wonen met dementie. Dat is ook de reden dat we samenwerken met Lang zult u wonen, bijvoorbeeld bij het maken van folders en het uitbreiden van de vernieuwde website met tips en adviezen. Maar ook bij het produceren van de tv-serie over dementie.”

Nog veel onwetendheid over dementie
”We hebben zeker de indruk dat het nodig is om meer informatie over dementie te geven. Er heersen nog te veel misverstanden. Zo hoor ik maar al te vaak zeggen dat het zo erg is dat mensen enorm vergeetachtig worden. Maar men gaat eraan voorbij dat het veel erger is dat iemand met dementie de regie over zijn eigen leven kwijt is. Ook merk ik geregeld dat men denkt dat de dementieverschijnselen bij nagenoeg iedereen gelijk zijn. Het tegendeel is waar, dementie openbaart zich bij ieder mens anders, gaat soms gepaard met karakterveranderingen. Een rustig iemand kan een druktemaker worden en een rebels persoon kan zich tot een uiterst meegaand type ontwikkelen. Voor de mantelzorgers en verpleegkundigen is het de kunst om zich goed in de belevingswereld van de dementerende te verplaatsen.”

Hier vindt u meer informatie over Bruggerbosch Verpleeghuis & Dagbehandeling.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy