De architect lost puzzels op

400 266 admin

Hein Geerdink is als architect regelmatig betrokken bij verbouw van woningen van particulieren. Hij werkt voor jonge mensen, maar soms ook voor oudere huiseigenaren. Leeftijd is bij zijn ontwerpen overigens niet leidend. ‘Het is belangrijk dat je beseft dat het niet expliciet een ’ouderenwoning’ moet worden. De woning moet ook voor een gezin met kinderen functioneel zijn. Daardoor blijft het huis aantrekkelijk, ook na de babyboom’, volgens Geerdink.

‘Verder vind ik het belangrijk dat je als architect verder moet durven te gaan dan het aanpakken van een aanbouwdoos die dient als slaapkamer.’ Zo’n blok erbij maakt de woning er vaak niet aantrekkelijker op, terwijl er best andere mogelijkheden zijn. Het is puzzelen met aan de ene kant de behoeften van de klant en zijn budget, en aan de andere kant het bestaande huis en de regelgeving. Díe puzzel maakt het werk zo interessant’, aldus de architect.

Hein Jan Geerdink is als architect aan Lang zult u wonen verbonden. Wilt u hem eens raadplegen? Mail dan hein@samenwerken.langzultuwonen.nl.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy