“Die 100.000 euro mogen van mij helemaal op. Graag zelfs!”

1024 991 admin

“Ik zie het als een persoonlijke taak dat onze activiteiten succes opleveren, dat de inwoners van onze gemeente langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Hoe serieus we dat nemen blijkt alleen al uit de stimuleringsmaatregel, waar we 100.000 euro voor hebben uitgetrokken.”

Maurits von Martels is wethouder van de gemeente Dalfsen, met onder meer Wmo, maatschappelijk werk en welzijn in zijn portefeuille: “Dalfsenaren tonen zich tevreden, vinden het hier prettig wonen. Dat we tot de veiligste gemeenten van Nederland behoren heeft hier vast mee te maken. Ook op andere vlakken uiten inwoners zich positief. Zo bracht onlangs een onderzoek onder onze Wmo-cliënten aan het licht dat er geen één klacht over onze dienstverlening was binnengekomen. Ik ben blij met zulke uitkomsten en ben er daardoor nog sterker van overtuigd dat we in Dalfsen van Lang zult u wonen een succes gaan maken.”

Niet alleen de gemeente maakt er werk van
“Ik zeg met nadruk ‘we’, want de betrokkenheid en inbreng van onder anderen bouwers, installateurs, woningcorporaties en niet te vergeten de welzijnsinstellingen en ouderenbonden is van onschatbare waarde. Te oordelen naar de reacties die ik zo links en rechts binnenkrijg na de eerste bijeenkomsten zijn we goed bezig om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de mogelijkheden. En die zijn er bijna altijd. Neem bijvoorbeeld mijn eigen moeder van 88. Die kan nog goed zelfstandig wonen, mede doordat ze de slaap- en badkamer op de begane grond heeft. Toch zijn er in haar woning verbeteringen mogelijk, zoals bij het openen en sluiten van de voordeur. En zo zal het in heel veel andere woningen zijn.”

“Kom naar de informatiemarkten!”
Wethouder Von Martels: “Ik roep dan ook iedereen op om naar de informatiemarkten te komen die we samen met Landstede welzijn, SMON en Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld organiseren. In drie kernen zetten we zo’n markt op, in Dalfsen op 16 oktober, in Lemelerveld op 4 november en in Nieuwleusen op 25, 26 en 27 februari 2015. De bezoekers krijgen er informatie, advies en demonstraties van wat er allemaal mogelijk is. Ook kunnen burgers er een afspraak maken voor huisbezoek door een vrijwilliger die met de bewoners gaat bekijken of hun huis nog veiliger en comfortabeler kan, en wat daarvoor nodig is. En natuurlijk is er informatie beschikbaar over de stimuleringsmaatregel.

Als het aan mij ligt wordt dat hele bedrag van 100.000 euro benut. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dat geld dan uitstekend besteed is. Want langer met plezier in je eigen vertrouwde omgeving blijven wonen, dat willen we toch graag allemaal?”

Meer informatie over de informatiemarkten, het huisbezoek door een vrijwilliger en de stimuleringsmaatregel van de gemeente Dalfsen vindt u hier.
U kunt nu meteen een aanvraagformulier voor de regeling downloaden. De regeling loopt van 1 september 2014 tot 1 september 2015. U kunt zich dus nu direct aanmelden!

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy