Domotica uitproberen in Oldenzaalse woning-in-de-winkel

999 1024 admin

“Van ’t een komt ’t ander. Al pratend met onze klant Seiger, meubel- en tapijtspecialist, kwam domotica voorbij. Jon Seiger wilde daar letterlijk en figuurlijk ruimte voor vrijmaken. Terwijl wij als installatiebedrijf juist op zoek waren naar een goede showgelegenheid. Bij een technische onderneming als de onze is de drempel voor het publiek te groot. Met Gira, ontwikkelaar van domotica-producten, kregen we de cirkel rond.”
 
“Domotica is een van onze speerpunten geworden, naast elektrotechniek en data-communicatie,” vervolgt Ben Olde Boerrigter, bedrijfsleider van Siers Installatietechniek, “we merken dat er snel meer vraag naar komt. Ook bij Seiger wordt dat zo ervaren. Of, om het met de woorden van Jon Seiger te zeggen: “Een gordijn of zonwering zonder afstandsbediening valt tegenwoordig nauwelijks nog te verkopen.?
 
Zelf uitproberen in de woning-in-de-winkel
“In het pand van Seiger hebben we een soort woning-in-de-winkel van in totaal zo’n 100 m² ingericht. Met woonkamer, slaapkamer, eetkamer en relaxruimte. Mede dankzij de inbreng van Gira kunnen bezoekers daar zelf met tablet, smartphone of simpele drukknoppen van alles en nog wat bedienen. Ze kunnen scenario’s voor licht en geluid uitproberen, gordijnen en zonwering bedienen, thermostaat met de smartphone of tablet aansturen, helemaal zelf ervaren wat domotica betekent. Op korte termijn willen we ook nog laten zien hoe loopverlichting naar het toilet en bijvoorbeeld doormelding naar een alarmcentrale werken. En natuurlijk is er altijd een luisterend oor voor vragen.”
 
Vrouwen met de tablet
“Wat opvalt is dat zowel vrouwen als mannen zeer geïnteresseerd zijn. Waar vroeger de vrouw bepaalde welke meubelen er in huis kwamen en de man over de meer technische zaken besliste, lijkt dat rollenpatroon doorbroken te zijn. Ik denk dat vooral de opkomst van de tablet hier een grote rol in heeft gespeeld.”
 
Veelbelovende nieuwe vormen van samenwerking
“Tijdens de KvK-bijeenkomst op 24 november in Enschede hamerde John Bakker op het aangaan van nieuwe vormen van samenwerking om kansen te benutten. Ik denk dat wij met dit initiatief een stap in de goede richting hebben gezet. Iets vergelijkbaars ervaar ik bij onze deelname aan het samenwerkingsverband Uw Duurzame Installateur, met 34 installatiebedrijven die traditioneel installatiewerk koppelen aan duurzame oplossingen voor energiebesparing. Je kunt echt van elkaar leren, merk ik.”
 
Manifestatie voor 55-plussers in samenwerking met gemeente Oldenzaal
“Over goede samenwerking gesproken, we zijn in gesprek met gemeente Oldenzaal om te kijken of  we een manifestatie voor 55-plussers op touw kunnen zetten. Hier willen we alles laten zien op het gebied van domotica, vloeren, baden en bijvoorbeeld slapen, alles wat te maken heeft met langer zelfstandig wonen.”
 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy