‘Een mantelzorg-aanbouw die staat als een huis’

150 150 admin

Mark Krakers, vestigingsleider van BAM Gebouwservices Enschede, stelt het met nadruk: “Als we met een aanbouwunit zouden komen voor mensen die zorg behoeven, dan moest het kwaliteitsbouw zijn. Geen veredelde keet, maar een degelijk verlengstuk van het huis, dat comfort biedt en uitstraling heeft. Een onderhoudsvriendelijk bouwwerk waar je door constructie en toegepaste duurzame materialen gemakkelijk tientallen jaren mee vooruit kunt.”

“We hebben de 2-persoons-unit ontwikkeld in nauwe samenwerking met Bert-Jan Elfrink van Studio 11 in Olst. Hij had meegemaakt dat zijn moeder meer hulpbehoevend werd en gedwongen werd vanuit haar vertrouwde omgeving te verhuizen. Hij heeft daarop gewerkt aan een concept dat wij verder handen en voeten hebben gegeven. Het resultaat is de aanbouwunit. Marktonderzoek heeft ons geleerd dat er zeker in deze tijden van participatiesamenleving en mantelzorg een groeiende vraag naar is.”

Ruimte voor maatwerk
Er is een unit met standaardmaten ontwikkeld, maar desgewenst kan van die afmetingen worden afgeweken. “Maatwerk is sowieso mogelijk, de unit zou bijvoorbeeld groter gemaakt kunnen worden of ook losstaand in de tuin geplaatst kunnen worden. En we zorgen dat de elke unit ook voor het oog goed met het bijbehorende woonhuis harmonieert. Dat gebeurt allemaal binnen de ene week die de plaatsing vraagt. Dat is inclusief aansluiting van gas, licht, water en riool. In de slaapkamer ligt dan ook al vloerbedekking. Verder is rekening gehouden met eventueel rolstoelgebruik en mogelijke installatie van rail- en tilsystemen. We leveren de unit plug and play af, eigenlijk hoeven er alleen nog meubels geplaatst te worden. En dan zijn de bewoners welkom in een comfortabel thuis met een gelijkvloerse uitbreiding op de begane grond middels een  slaapkamer, badkamer met douche en toilet, en een verwarmd sluisje naar het aangrenzende huis.”

Hoe zit het met bouwvergunningen?
Het gaat hier om zogenaamde tijdelijke, niet-gefundeerde  bouw. Daarvoor is geen vergunning nodig, dus er kan snel gehandeld worden. “Omdat het om een tijdelijk bouwwerk gaat, bieden wij een terugkoopgarantie aan,” voegt Mark Krakers hieraan toe. “En voor  de woning voeren we graag en geheel vrijblijvend een gratis 0-tredenscan uit. Met het oog op  toegankelijkheid en gebruiksgemak een passende service, lijkt ons”.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy