Maria Walters Lang zult u wonen

Er kan zo veel, maar je moet het wél weten

309 212 admin

Als ik iets veel hoor tijdens de informatiemarkten van Lang zult u wonen, dan is het: “Goh, wat handig! Ik wist helemaal niet dat het bestond.” Of: “Dat zou ik ook nu al wel willen hebben!” Het zijn keer op keer van die kleine aha-momenten. Daar is het ons bij Lang zult u wonen natuurlijk om te doen. We proberen iedereen te wijzen op al die dingen die het leven in en om het huis een stuk makkelijker en veiliger kunnen maken. Voor nu of voor later.

Het gaat om meer dan alleen die traplift
Langer zelfstandig thuis blijven wonen gaat allang niet meer alleen over trapliften. Al is dat nog vaak het imago. Ook dat merk ik als ik mensen spreek tijdens onze informatiemarkten. Ze zijn verrast over al die handige dingen op de markt, van beweegbare aanrechtbladen tot gaskookbeveiligers. De producten op de markt zijn de laatste jaren echt mooier en slimmer geworden. En leeftijdsgebonden zou ik ze ook niet meer willen noemen. Ik gaf in mijn vorige blog al de voorbeelden van antisliptegels, een wasmachine op de juiste hoogte, een kraan naast de douche. Ik ben zelf 48 en zie die aanpassingen in mijn eigen huis vooral als een extra stukje wooncomfort. Maar zoals met zo veel dingen, geldt ook hier: onbekend maakt onbemind.

Aandacht op landelijke tv bij Mij een zorg!
De laatste informatiemarkt van Lang zult u wonen werden er opnamen gemaakt door een cameraploeg van RTL4, zondag 25 september is Lang zult u wonen te zien in het programma Mij een zorg! Iets waar we bij Lang zult u wonen heel erg blij van worden: het helpt om het onbekende bekender te maken. Dat een landelijke tv-programma als Mij een zorg! aandacht besteedt aan de toekomst van wonen, zie ik vooral als een teken dat we op de goede weg zijn. We zijn ons steeds bewuster van de mogelijkheden als het gaat om levensloopbestendig wonen, maar ook van de noodzaak om hier op tijd mee aan de slag te gaan en zelf de regie te nemen.

Wat als Ikea zich op deze markt zouden begeven?
Ondertussen snap ik wel dat niet iedereen dagelijks in aanraking komt met al die handigheidjes op de markt. Veel producten worden verkocht in thuiszorgwinkels. En daar komen we doorgaans pas als we echt iets nodig hebben. Ketens als Ikea hebben prachtige kinderafdelingen en stiekem vraag ik me wel eens af wat er zou gebeuren als Ikea mooie voorbeeldkamers zou inrichten met levensloopbestendige producten? Als één van de ontwerpers zich niet richt op weer een nieuwe boekenkast, maar op een hippe en betaalbare variant van een trippelstoel? Ik zou zo’n ontwikkeling van harte toejuichen.

Kijk zondag 25 september en ontdek wat er allemaal al kan
Gelukkig kan er al heel veel. Je moet het alleen wél weten. Dankzij RTL4 kunt u zondag rustig zappend vanaf de bank eens kijken over welke voorbeelden ik het allemaal heb. Het programma Mij een zorg! wordt zondag 25 september uitgezonden tussen 14.00 en 14.30. Misschien dat ook u als kijker denkt: “Goh, wat handig! Ik wist helemaal niet dat het bestond.”

De uitzending van Mij een zorg! met Lang zult u wonen is te zien op zondag 25 september tussen 14.00 en 14.30 uur op RTL4. Op zaterdag 1 oktober is de herhaling (tussen 15.00 en 15.30 uur).

Maria Walters (1968) richtte in 2012 Lang zult u wonen op. Hiermee probeert ze woningeigenaren te motiveren op tijd hun woning aan te passen met het oog op het ouder worden. Maria Walters studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en werkte ondermeer als onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn en bij zorginstelling Carint. Haar uitdaging ligt in het zoeken naar nieuwe combinaties van wonen, zorg en diensten.

 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy