Geslaagde bijeenkomst ‘Businesskansen in seniorenhuisvesting’

150 150 admin

Op dinsdag 22 april werd de ongeveer 75 bezoekers van de bijeenkomst in het mediacafé van Hogeschool Windesheim in Zwolle duidelijk gemaakt  dat de ontwikkelingen op zorggebied ondernemers kansen bieden.

Onder anderen Irene Houkes van onderzoeksbureau Estea, dat in opdracht van de Kamer van Koophandel onderzoek verrichtte, gaf aan dat er een tekort aan passende huisvesting voor senioren zal ontstaan. Gemeenten moeten hierop inspelen, de burgers bewust maken en in samenwerking met onder meer woningcorporaties maatregelen nemen.

Aad Koster van ActiZ, organisatie van zorgondernemers, schetste in een filmpje ook een toekomst met kansen voor ondernemers. Maar dan moeten ze wel komen met een aanbod dat is toegesneden op de wensen van de bewoners.

Voorbeeld van zo’n initiatief is ‘Lang zult u wonen’. Campagneleider Maria Walters gaf in haar presentatie tekst en uitleg over deze bewustwordingscampagne.

En Mike de Lange, operational manager van Edel Tapijt Genemuiden, presenteerde in de vorm van de detectievloer een technische innovatie die voor extra veiligheid zorgt.

Kortom, de aanwezigen kregen niet alleen voorgeschoteld dat er kansen zijn, maar ook werd hun getoond hoe je die kansen kunt pakken.

Lees ook deze artikelen uit Nieuwsbrief #10:
Rooskleurige vooruitzichten door vergrijzing
‘Een gordijn met afstandsbediening is nog geen domotica’

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy