Grote behoefte aan goede informatie

1024 683 admin

Zelf is ze relatief gezien nog een jonge blom, maar penningmeester Aukje Roele hoort van andere Vrouwen van Nu dat ze echt wel bezig zijn met ouder worden, en de gevolgen daarvan. Die behoefte aan informatie over de zorg was de reden om in de provincie Overijssel drie van deze bijeenkomsten op te zetten, waarvan Rijssen de primeur had. ,,Wij zijn geen verwijzers. Als iemand hulp nodig heeft, moet ze dat zelf organiseren. Maar we kunnen wel de weg wijzen en zorgen dat mensen zo goed geïnformeerd zijn dat ze het heft in eigen hand kunnen houden. We zetten de ramen open: waar kan je kennis halen?’’

Het past bij de opvatting van Vrouwen en Nu dat gezelligheid en sociale contacten prima hand in hand kunnen gaan met informatievoorziening. Vrouwen van Nu is een vergrijzende vereniging, dat probleem wordt zeker onderkend. En dus is de behoefte aan informatie over ouder worden groot. ,,Bij onze leden merken we ook behoefte aan informatie over mantelzorg. Die komt toch meestal op de rug van vrouwen terecht. Mantelzorgers proberen we bijvoorbeeld te ondersteunen, door ze te leren hoe ze toch goed voor zichzelf kunnen zorgen omdat ze het anders niet volhouden. Je gaat zoiets aan vanuit een warme band, maar je moet wel zorgen dat je zelf in balans blijft’’.

Vrouwen van Nu telt in de provincie Overijssel 4800 leden, met een gemiddelde leeftijd van zo’n 64 jaar. ,Ik vind het belangrijk dat mensen inzien dat zij zélf moeten nadenken hoe ze het willen, en zich niet laten meezuigen in wat anderen zeggen. Die zelfstandigheid is heel belangrijk. Ook als vrouw moet je weten hoe je ervoor staat bijvoorbeeld met je pensioen. Niet denken: Ach, dat regelen anderen wel’’. Persoonlijk heeft ze ervaren dat ouder worden ook betekent dat je soms dingen moet durven loslaten, en dat er dan mooie nieuwe dingen op je pad komen. ,,Jezelf blijven uitdagen, dat spreekt mij aan. Neem de beslissingen die bij jou passen’’.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy