Hoe IJsselmuidense huurders langer zelfstandig kunnen wonen

499 535 admin

De gedachte achter Lang zult u wonen is natuurlijk niet alleen aanlokkelijk voor mensen met een eigen huis. Ook heel veel huurders willen graag lang en plezierig in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Woningcorporatie Beter Wonen IJsselmuiden heeft daar oog voor en maakt er werk van.

André Huisman, manager Vastgoed van Beter Wonen: “Zo’n kwart van onze 1100 woningen is geschikt voor bewoning door senioren. Dus bijvoorbeeld met badkamer en slaapkamer op de begane grond. En wat nieuwbouw betreft ligt onze focus momenteel sterk op woningen voor senioren, of zoals wij het noemen, levensloopwoningen. Die benaming is terecht, want in deze woningen kunnen ook starters en gezinnen met jonge kinderen prima wonen. Dat is voor ons ook belangrijk, want de grijze golf is tijdelijk en deze woningen zijn er voor minimaal 50 jaar.”

Aanpassing van bestaande en nieuwe woningen
“In de woningen die we nu bouwen houden we ook rekening met toekomstige ontwikkelingen zoals domotica. Door nu al leidinggoten aan te leggen voor toekomstige voorzieningen, kan straks desgewenst veel gemakkelijker huisautomatisering en elektrische bediening worden ingevoerd, zonder storend hak- en breekwerk. Dat is de toekomst, maar ook nu al passen we woningen van huurders aan, zodat zij er langer, veiliger en met meer comfort kunnen wonen. Zo kennen we het Oppluspakket waar onze huurders gebruik van kunnen maken. Tegen een fractie van de werkelijke kosten worden volgens deze regeling aanpassingen uitgevoerd, zoals verlagen of verwijderen van dorpels, montage van beugels in het toilet en plaatsing van verhoogde toiletpotten. Van dit pakket met keuze-elementen wordt op ruime schaal gebruikgemaakt.”

Naar volle tevredenheid
Inspelen op de wensen en het gedrag van de huurders. Dat zou voor elke woningcorporatie moeten gelden. Beter Wonen IJsselmuiden doet dat blijkbaar naar volle tevredenheid, want in een landelijk onderzoek eindigde de corporatie eervol als zesde. André Huisman: “Als kleinere corporatie proberen we dicht bij onze klanten te staan.”

Lang zult u wonen-markt in IJsselmuiden
Dat Beter Wonen zich volop bezighoudt met langer zelfstandig wonen, komt ook naar voren in de Lang zult u wonen-markt waartoe de corporatie het initiatief nam. Alle Beter Wonen-huurders van 55 jaar en ouder werden persoonlijk uitgenodigd voor een bezoek aan de markt in Zorgcentrum Maarlenhof.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy