‘Je eigen leven leiden, daar draait het om’

479 351 admin

‘Vrij in je eigen huis kunnen blijven wonen en niet afhankelijk zijn van anderen, dat is heel belangrijk’, zegt Saskia ter Schegget. Daarom heeft ze haar woning aangepast, vertelt ze de RTV Oostverslaggever die haar bezoekt ter ere van de start van de campagne Lang zult u wonen. Om het wonen aangenaam te maken, zijn in haar woning verschillende aanpassingen gedaan.

Je bewust zijn van de mogelijkheden om de kwaliteit van de woning te verbeteren, zodat je er langer veilig en comfortabel kunt wonen. Dat is het doel van de campagne Lang zult u wonen. Denk nú na over hoe u later wilt wonen. Een goed idee. ‘Omdat blijkt dat veel mensen het liefst gewoon in hun eigen huis blijven wonen, ook als ze ouder worden’, zegt Ineke Bakker, gedeputeerde van de provincie Overijssel.

We zien dat Saskia zich op haar trippelstoel door het huis verplaatst. Wie goed oplet ziet dat dit gemakkelijk gaat, omdat er geen drempels zijn en de mat verdiept in de vloer ligt. Ook zien we haar oplossing in het toilet. Geen beugels aan de muur, maar armleuningen die op het toilet zijn geplaatst.

Verder maakt ze gebruik van de traplift om op de bovenverdieping te komen. Als dat om wat voor reden niet meer gaat, dan is ze voorbereid. Haar garage is al omgebouwd. Nu gebruikt ze deze ruimte voor haar hobby: schilderen. En misschien straks om er te slapen. Zij kan alle kanten op!

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy