‘Klanten in onze winkel staan er zo toch eerder bij stil’

240 228 admin

“Natuurlijk was er altijd al wel vraag naar badgrepen en bijvoorbeeld toiletbeugels, maar de laatste tijd merken we ook in onze winkel een toenemende belangstelling voor aanpassingen in huis die voor comfort en veiligheid moeten zorgen. Toen Stichting Welzijn in Kampen (SWIK) ons op het spoor van Lang zult u wonen bracht, was het dan ook logisch dat we daarvoor een hoek in de winkel hebben ingericht.”

Theo van Dijk, samen met broer Henk bedrijfsleider van de Hubo en ’t Sfeerhuis op het Melmerpark in Kampen, ziet dat cliënten er letterlijk en figuurlijk meer bij stil staan. “Ze bekijken de producten, lezen de tips en vragen daarna geregeld door bij ons. Meer dan eens verwijzen wij dan weer door naar de service van SWIK, waarbij deskundige vrijwilligers de situatie bij de mensen thuis komen opnemen. Ook wijzelf zouden kunnen adviseren, maar dan krijgen de bewoners toch meer de indruk dat we meteen zonodig willen verkopen, denk ik.”

Degelijke producten, geen flutwerk
“Toiletverhogers, aangepaste douche met zitje, stevige leuningen … voor dat soort zaken tonen vooral mensen van ruim boven de vijftig belangstelling. Dat er niet meteen wat aangeschaft wordt, kan ik goed begrijpen. Het gaat vaak niet om supergoedkope voorzieningen, want we praten over degelijk geconstrueerde producten uit stevige materialen, geen flutwerk. We merken dat wij een streepje voor hebben, omdat we desgewenst met onze eigen monteurs al die producten kunnen aanbrengen, óók als daar een kleine verbouwing bij komt kijken.”

Levertijd van 5 weken is te lang
Theo van Dijk ziet duidelijk toekomst voor producten die eraan meehelpen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. “Als iedereen zich er dan ook maar op instelt. Nu loop ik voor een toiletstoel met leuning nog wel eens tegen een levertijd van 5 weken op. Dat moet sneller, want je zult zo’n toilet maar acuut nodig hebben. Je moet je aanpassen, met de klant steeds in gedachten. Daarom ook zijn wij na zo’n 25 jaar in het Kampense centrum naar het Melmerpark verhuisd. We wilden onder meer beter bereikbaar zijn en de mensen steeds wat nieuws kunnen bieden. Zo hebben we naast de Lang zult u wonen-hoek nu ook een domotica-presentatie ingericht. Want ook huisautomatisering gaat een rol spelen als we willen dat mensen langer in hun huis kunnen wonen.”

 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy