Lang zult u wonen nu ook in Schiedam

284 211 admin

Ook de gemeente Schiedam ziet het belang in om haar inwoners te wijzen op de mogelijkheden om het eigen huis levensloopbestendig te maken. Hiervoor sluit zij aan bij de bewustwordingscampagne Lang zult u wonen. Via het Servicepunt Woningverbetering (www.servicepuntwoningverbetering.nl) kunnen Schiedammers vanaf nu gratis advies krijgen over mogelijkheden en subsidies om zo lang mogelijk comfortabel in het eigen huis te blijven wonen.

De van oorsprong Overijsselse campagne heeft hiermee de eerste stap naar het Westen gemaakt. Het is niet de eerste gemeente buiten Overijssel; eerder sloot al de Gelderse gemeente Doetinchem aan. Volgens wethouder Patricia van Aaken (Zorg & Welzijn) in Schiedam kunnen huiseigenaren nu met subsidies maatregelen nemen om zo lang en comfortabel mogelijk in hun eigen huis te blijven wonen. “Dat past ook mooi in deze tijd waarin mensen zo lang mogelijk zelfstandig willen, maar ook moeten, zijn. Bovendien zijn er lang niet voldoende aangepaste woningen voor senioren. En het mooie is, dat mensen nu al plezier hebben van het extra comfort in huis. Daar gaan de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering mee helpen.”

Op www.samenwerken.langzultuwonen.nl staan onder andere tips, inspiratieruimten en ervaringen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy