Lang zult u wonen en Samen dementievriendelijk gaan intensiever samenwerken

150 150 admin

Lang zult u wonen gaat de komende jaren intensiever samenwerken met Samen dementievriendelijk. Lang zult u wonen en Samen dementievriendelijk delen hun gezamenlijke kennis en expertise om Nederlanders de komende jaren te helpen bij de bewustwording van de impact van dementie op de samenleving.

Dementie heeft steeds grotere impact op thuissituatie
Samen dementievriendelijk is onderdeel van het landelijke Deltaplan Dementie. Het ministerie van VWS, Alzheimer Nederland en pensioenuitvoeringsinstantie PGGM hebben het initiatief genomen om Nederlanders de komende jaren bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving. Die impact zal groot zijn. Nu al zijn er in Nederland 270.000 mensen met dementie. In 2040 zal dat aantal stijgen naar 550.000 Nederlanders met dementie. Volgens Samen dementievriendelijk ligt een intensievere samenwerking met Lang zult u wonen voor de hand. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Lang zult u wonen is specialist als het gaat om zo lang mogelijk zelfstandig, veilig en comfortabel thuis wonen.

Meer aandacht helpt mensen met dementie en hun mantelzorgers
Lang zult u wonen is al sinds 2012 succesvol met haar bewustwordingscampagne om mensen te motiveren op tijd hun woning en leefomgeving aan te passen. “We doen dat door aandacht te besteden aan de mentale en fysieke gevolgen van het ouder worden. We zien dat het met name bij dementie gaat om een groeiende groep ouderen gaat die langer thuis woont”, zegt Maria Walters, directeur van Lang zult u wonen. Samenwerken rondom het thema dementie is ontzettend belangrijk, volgens Maria Walters. “We hebben als Lang zult u wonen de afgelopen twee jaar al mogen ervaren hoe krachtig samenwerking op het gebied van dementie kunnen zijn. Door intensiever samen te werken met Samen dementievriendelijk kunnen we mensen met dementie en hun naasten nog beter informeren en helpen.”

Informatie en kennis over dementie is cruciaal
Lang zult u wonen heeft veel kennis op het gebied van wonen en zorg voor mensen met dementie. Informatie die belangrijk is voor mensen met dementie en hun naasten om goede keuzes te kunnen maken. “Met kleine aanpassingen in huis kunnen veel mensen met dementie een stuk veiliger en plezieriger thuis blijven wonen”, weet Maria Walters. Lang zult u wonen heeft uitgebreid aanbod om mensen met dementie te helpen bij aanpassingen in de thuissituatie. Zoals een eigen bouwkundig adviseur en de mogelijkheid om huisbezoeken te doen. Naast particulieren helpt, traint en adviseert Lang zult u wonen bedrijven, gemeenten en woningcorporaties.

Kansen voor gezamenlijk trainingsaanbod
Samen dementievriendelijk doet er alles aan om Nederlanders meer inzicht te geven over het ziektebeeld dementie. Zodat we als samenleving leren hoe we om kunnen en moeten gaan met mensen die dementerend zijn. Het doel is om Nederland dementievriendelijker te maken. Hiervoor heeft Samen dementievriendelijk verschillende trainingen ontwikkeld. Zowel Lang zult u wonen als Samen dementievriendelijk zien kansen om met deze gecombineerde kennis een gezamenlijk trainingsaanbod aan te bieden.

Uw woning dementievriendelijker maken?
Wilt u meer weten over Lang zult u wonen met dementie? Op de website van Lang zult u wonen vindt u de speciale pagina Lang zult u wonen met dementie. Hierop staan tips om uw woning dementievriendelijker te maken.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy