Lang zult u wonen, ook in flatgebouwen in Schiedam

425 262 admin

Sinds kort kunnen ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld het plaatsen van deurdrangers in trappenhuizen en op galerijen. De eerste aanvragen zijn al binnen. Deze VvE’s zorgen er door deze maatregelen voor dat oudere bewoners geen problemen meer hebben met zware deuren. Zij kunnen daardoor langer in de eigen woning blijven wonen.

VvE’s en huiseigenaren van vijftig jaar en ouder kunnen in aanmerking komen voor één van de vele subsidies van ‘Lang zult u wonen’. Bij het Servicepunt Woningverbetering is een lijst beschikbaar met ruim vijftig subsidies. Voor allerlei maatregelen in en om het huis kunnen huiseigenaren een zogenaamde stimuleringsbijdrage ontvangen.

De bijdrage verschilt overigens als een eigenaar de werkzaamheden uitbesteedt of in eigen beheer uitvoert.

Een voorbeeld: voor een drempel verwijderen, afwerkstrip en tochtstrip plaatsen krijgt een doe-het-zelver € 50,– subsidie, terwijl een huiseigenaar die deze werkzaamheden uitbesteedt € 100,– ontvangt. Voor het laten leggen van anti-slip vloertegels in de badkamer krijgt een huiseigenaar € 60,– per m2 en € 30,– per m2 als hij het zelf doet.

Het loont zeker de moeite om samen met de adviseur van het Servicepunt Woningverbetering uw huis of complex eens door te lopen op mogelijkheden in het kader van ‘Lang zult u wonen’. Maak vrijblijvend een afspraak!

Servicepunt Woningverbetering
Singel 85
3112 GL Schiedam

Tel: 010 – 238 06 33
info@servicepuntwoningverbetering.nl
www.servicepuntwoningverbetering.nl

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy