Langer thuis blijven wonen dankzij de aanbouwmodule

1024 768 admin

“Als je hier in Hardenberg niet langer thuis zou kunnen blijven wonen, dan bestaat de kans dat je naar bijvoorbeeld Coevorden moet. Omdat er in de directe omgeving geen aangepaste woonruimte beschikbaar is. Dat zal in veel andere plaatsen net zo zijn. Mede met het oog daarop hebben we een modulair aanbouwsysteem ontwikkeld, op basis van ons concept Passend Wonen.”

Jeroen van Dijk, directeur van de Van Dijk Groep met hoofdvestiging in Hardenberg, benadrukt dat bij de aanbouwmodules het accent op prettig wonen ligt: “Ook wanneer je nog niet zorgbehoevend bent, moet je er fijn en comfortabel in kunnen wonen. Maar de diverse voorzieningen zijn al wel aanwezig. Zo zit er in de slaapkamer van de module al een rail voor een eventuele tillift. En in de badkamer heb je een in hoogte verstelbare wastafel en kantelbare spiegel. Ook in hoogte verstelbaar is het zitplateau in de douche. De hele module voor wonen, slapen en baden is natuurlijk gelijkvloers en drempelloos.”

Met domotica
Zonder uit je stoel te komen de gordijnen openen en sluiten. Of ’s avonds in bed in één keer alle licht uitdoen. Dat kan met domotica, ook wel huisautomatisering genoemd. Jeroen van Dijk: “De module is voorzien van domotica waarbij via de aanwezige Wifi de bediening ook met de mobiele telefoon kan. Zo kun je in je badkamer het licht een kleur geven die ervoor zorgt dat je ’s nachts bij toiletbezoek niet klaarwakker wordt.”

In 2 dagen te plaatsen
“Omdat we over een modulair systeem praten kunnen we de aanbouw in 2 dagen plaatsen. En ook weer snel weghalen. In dat laatste is voorzien,” aldus Jeroen van Dijk, “want we bieden een terugkoopgarantie. Na bijvoorbeeld 10 jaar gaat het om zo’n 30% van het aankoopbedrag. De gebruikt modules worden niet geheel gesloopt maar gestript en verwerkt tot nieuwe modules. Naast langer thuis blijven wonen is duurzaamheid ook belangrijk in deze tijd.”

Wilt u weten hoe zo’n module eruit ziet? In aflevering 4 van de tv-serie Lang zult u wonen van 24 november leidt Jeroen van Dijk u rond, met tekst en uitleg.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy