Lekker wandelen en veel contacten

300 200 admin

Natuurlijk wisten ze al lang dat een gezonde levensstijl helpt om prettig oud te worden, maar dat het vandaag zo goed werd uitgelegd geeft Henny en Gezien toch weer een extra motivatie om bijvoorbeeld lekker te wandelen en te bewegen.

Ook zijn ze er heilig van overtuigd dat een goed sociaal netwerk van levensbelang is. Nu, voor de gezelligheid, maar later misschien ook nog wel een stapje verder. ,,Wij fantaseren er met vrienden wel eens over hoor, om samen een huis te kopen en dan verzorging in te huren. We willen allemaal graag een leuke oude dag. En mijn man en ik willen onze dochters ook niet opzadelen met mantelzorg. Die hebben hun eigen leven en zijn druk, dat moet je helemaal niet willen’’, zegt Henny resoluut.

Aan een verzorgingshuis moet Gezien ook niet denken. ,,Goed dat ze er zijn, maar ik blijf liever thuis’’. Energie steken in een levendig sociaal netwerk dus, is het devies. ,,Je moet in je goede jaren relaties opbouwen, dat heb ik eens gehoord van Marinus van den Berg, je kunt later niet ineens aankloppen bij mensen die jou niet eens kennen’’, vindt ze.

Gezien heeft nog een jonge hond, die haar fit houdt. ,,Op onze leeftijd kun je daar nog wel aan beginnen, dat reken je natuurlijk wel even uit. Gelukkig hoorde ik vandaag de huisarts het belang van een huisdier onderstrepen, helemaal mee eens. Je wandelt veel, en als ik de bal onder de kast moet pakken gaat dat steeds soepeler’’, lacht ze. Henny’s dochters vragen ook wel of ze weer een hond nemen, maar de vrijheid is haar teveel waard. ,,Het is een nieuwe levensfase, met veel meer vrijheid om bijvoorbeeld lekker weg te gaan. Daar genieten we volop van. Ouder worden heeft niet alleen maar nadelen, gelukkig’’.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy