Meedoen met ‘Kracht van herinneringen’ in Steenwijk?

1000 750 admin

In Steenwijk is de mogelijkheid om een reeks bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorger te volgen. Onder de noemer  ‘Kracht van herinneringen’ halen maximaal acht koppels herinneringen op. Een koppel kan een man/vrouw maar ook een ouder/kind zijn.

Samen herinneringen ophalen aan vroeger! De geur van gemalen koffie, een jeugdfoto, de woorden aap-noot-Mies. Kleine dingen kunnen veel positieve herinneringen oproepen. Een verademing om te merken dat je over bepaalde dingen uit het verleden nog heel veel weet en dit kunt delen.

Door gebruik te maken van de kracht van herinneringen, verbetert het contact tussen de persoon met dementie en zijn/haar mantelzorger. Ook geeft het de persoon met dementie zelfvertrouwen. De gebruikte methode is gebaseerd op een goedgekeurde en bewezen Europese aanpak voor het begeleiden van mensen met dementie.

Wilt u met uw partner of ouder met dementie  mee doen? In Steenwijkerland kan dat! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw casemanager dementie of Paula Bierma, coördinator Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland  Telefoon: 0521-539888

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy