Meedoen met ‘Kracht van herinneringen’ in Dalfsen?

1000 750 admin

Wegens groot succes start er op 22 april een nieuwe groep met ‘Kracht van herinneringen’ in Dalfsen. Tijdens acht bijeenkomsten halen thuiswonende mensen met licht gevorderde dementie en hun mantelzorger herinneringen op. Verschillende thema’s passeren de revue en er wordt volop gebruik gemaakt van de verschillende zintuigen. Wilt u meedoen met uw partner of uw vader of moeder? Dat kan!

Belangstellenden kunnen zich tot 15 april opgeven bij Anita Groot Obbink: agrootobbink@vrijwilligethuiszorg.nl of via 0548-638830 van de Vrijwillige Thuiszorg Overijssel. Er is plaats voor acht koppels. Een koppel kan een man en een vrouw zijn, maar ook ouder en een kind. Er wordt gestart met minimaal vijf koppels.

De bijeenkomsten zijn gepland op: vrijdag 22 april, woensdag 4 mei, vrijdag 20 mei, woensdag 1 juni, vrijdag 17 juni, vrijdag 1 juli, vrijdag 15 juli en vrijdag 26 augustus.
Tijd: 10.45 – 13.00 uur.
Locatie: Restaurant de Barones, Gerner Es 5a te Dalfsen
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Vorig jaar is de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, gestart met het project ‘De kracht van herinneringen’. Dit project is bedoeld voor thuiswonende mensen met een licht gevorderde dementie (men moet zich nog verbaal kunnen uiten) en hun mantelzorger. Door samen bewust positieve herinneringen op te halen, kan er een verbeterd contact ontstaan tussen degene met dementie en zijn/haar mantelzorger. Daarnaast kan het zelfvertrouwen van de persoon met dementie toenemen. Na een gezamenlijk uur splitst de groep zich. De mensen met dementie gaan lunchen samen met opgeleide vrijwilligers en de mantelzorgers kunnen in een andere ruimte hun verhalen onderling delen onder leiding van twee mantelzorgconsulenten. Ook de mantelzorgers krijgen een lunch aangeboden.

Om een idee te krijgen van ‘de kracht van herinneringen’ kunt u dit filmpje eens bekijken.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy