Met je tablet of smartphone vanuit je bed de voordeur openen?

662 1024 admin

“Hoewel velen van hen het zelf niet weten, zijn we al bij zo’n 10 à 15% van de Nederlanders thuis. Vooral met onze elektrische motoren voor zonwering met afstandsbediening. En ook in veel verzorgingshuizen kom je ons tegen, zoals bij zonwering die automatisch reageert op licht en donker, regen en windkracht. Maar denk nu niet dat je met Somfy alleen zonweringen kunt regelen.”

Mark Pekelharing, Marketing Manager Home Automation van Somfy: “In de jaren zestig had je elektrische bediening met aan-/uitknop. Rond 1995 kwam de draadloze afstandsbediening en nu is er TaHoma. Dit kastje maakt het mogelijk om vanuit je luie stoel of lekker warme bed de verlichting, verwarming, deuren, gordijnen, zonwering en bijvoorbeeld zolderramen te bedienen. Dat kan via één gemakkelijke, overzichtelijke afstandsbediening, of via internet met tablet of smartphone. Wie niet meer zo snel naar de voordeur kan lopen, kan deze gewoon vanaf de zitbank in de woonkamer openen voor het bezoek.”

Gemak en veiligheid
“TaHoma zorgt ervoor dat je niet de trap op hoeft om het Velux zolderraam te sluiten wanneer het plotseling gaat regenen. Je kunt dit raam trouwens ook vanaf je werk of vakantieadres sluiten, met de smartphone. En je krijgt in je beeldscherm te zien dat je opdracht is uitgevoerd. Ook zonwering, verlichting en verwarming regel je zo vanaf elke plaats binnen- of buitenshuis. Als je wilt kun je ervoor zorgen dat verlichting, gordijnen en zonwering zich elke dag zó gedragen dat het lijkt alsof de bewoners thuis zijn, terwijl je in werkelijkheid lekker op vakantie bent. Voelt toch een stuk veiliger aan.

Over veiligheid gesproken, via bewegingsmelders kan TaHoma de familie of buren een (sms-)berichtje sturen wanneer de bewoner bijvoorbeeld midden in de nacht rondjes loopt in de keuken. Via de webcam kan men dan bekijken of er wat aan de hand is.”

Geschiedenis vol vernieuwing
Mark Pekelharing: “Somfy is in 1960 opgericht in Cluses, in een streek in de Franse Alpen waar veel horlogemakers zetelden. In eerste instantie maakte het bedrijf molentjes voor werphengels. Vandaar was het niet zo’n grote stap naar elektromotoren voor zonweringen en rolgordijnen. Daarbij kwam afstandsbediening in beeld en dat groeide uit tot huisautomatisering met TaHoma als jongste ontwikkeling. Somfy zoekt veel en graag samenwerking met bedrijven die ook vernieuwend denken en doen, zoals Honeywell en Remeha (verwarming), Velux (ramen, rolgordijnen) en KFV (deursloten). Als we elkaar goed aanvullen, hebben daar alle partijen baat bij, ook de gebruikers thuis.”

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy