“Na flowerpower is het tijd om woning aan te passen”

1024 683 admin

De groep ouderen in de samenleving wordt steeds groter, ook in Oldenzaal. De stad en haar inwoners moeten zich daarom op de toekomst gaan voorbereiden. Dat zei wethouder Alida Renkema donderdag bij de officiële opening van de infomarkt Wonen en Zorg.

Zo snel mogelijk voorzieningen treffen

Renkema: “Iedereen wordt ouder en wil graag langer thuis blijven wonen. Als je 50 of 60 bent, dan denk je dat alles nog wel goed gaat. Maar het is van belang dat je zo snel mogelijk voorzieningen in je huis treft, die het mogelijk maken langer thuis te wonen”, was de boodschap van wethouder Renkema. Ze liet haar blik rondgaan in de raadzaal. “Veel babyboomers hebben nog aan de flowerpower meegedaan, maar ook voor hen wordt het nu tijd om maatregelen te treffen en hun woning aanpassen.”

Oproep: kom niet te laat in actie

Renkema zei het ‘zeer prettig’ te vinden dat de informatiemarkt Wonen en Zorg in Oldenzaal gehouden werd. Ze adviseerde bezoekers om goed rond te kijken bij de veertien standhouders. “Soms gaat het om hulpmiddelen voor kleine dingen, zoals aardappels afgieten. Hoe zorg je ervoor dat je de aardappels bij het afgieten niet in de gootsteen laat vallen? En hoe zorg je ervoor dat je je handen niet brandt? Maar het gaat zeker ook over grotere aanpassingen, zoals: hoe beweeg ik me in de badkamer? Veel mensen denken te laat na en komen pas in actie als ze hun heup gebroken hebben. Doe dat niet. Denk van tevoren na hoe je comfortabel en veilig in je eigen huis kunt blijven wonen”, gaf ze haar gehoor mee.

Lees het hele artikel op oldenzaal.samenwerken.langzultuwonen.nl

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy