Oog in oog met een zorgrobot tijdens de Slimme Zorg Estafette

1024 683 maryke

Altijd al eens een zorgrobot willen ontmoeten? Dat kan op  14, 16 en 18 februari! Tijdens de Slimme Zorg Estafette zet een maand lang nieuwe technieken in het zonnetje die u kunnen helpen om zelfstandig te kunnen blijven wonen, ook als u zorg nodig heeft. Dat gebeurt op verschillende plekken in het land. Zo kunt u in Roden, Hoogeveen en Emmen in de vrachtwagen van de Technologie en Zorg Academie (TZA) zelf bepaalde zorgtechnologie ervaren.

Aan de Slimme Zorg Estafette kan iedereen meedoen. De activiteiten zijn voor iedereen die geïnteresseerd is technische nieuwe dingen die helpen bij de zorg  in huis. Dus voor inwoners van Drenthe, zorgverleners, mensen die bij de welzijnsorganisatie werken, gemeenteambtenaren enzovoort.

Ontdek het zelf in de TZA-truck

Zo kunt u in de TZA-truck – een grote expositie- en workshopruimte in een oplegger – producten die langer zelfstandig en veilig wonen mogelijk maken testen. In de TZA-truck kunnen zorgprofessionals aan de slag met zorgtechnologie en zijn omwonenden zijn van harte welkom. Wilt u bepaalde producten zelf ervaren of u laten inspireren? De infotruck staat op maandag 14 februari bij locatie Demens van Zorggroep Tangenborgh (parkeerplaats aan de Brinkenweg) in Emmen, op woensdag 16 februari bij locatie De Weyert van ZZWD in Dwingeloo (Weverslaan 1a) en op vrijdag 18 februari bij Health Hub Roden (Eerste Energieweg 13). De truck is te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur.

TZA Drenthe

TZA Drenthe is één van de partijen die in Drenthe meedoet aan de Slimme Zorg Estafette. TZA staat voor Technologie en Zorg Academie. In Nederland zijn zes van die academies te vinden, waaronder dus één in Drenthe. Bij TZA kunnen (zorg)professionals, producenten en studenten oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie.

Beleeflocaties

Kunt u de TZA-truck niet bezoeken? U kunt altijd terecht in één van de beleeflocaties van TZA Drenthe in Emmen, Vries, Roden en Assen. Ook daar kunt u verschillende dingen uitproberen. Van producten die u zelf kunt kopen in een bouwmarkt tot innovatieve producten die helemaal op uw situatie in te stellen zijn.

Van elkaar leren

De Slimme Zorg Estafette wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Het doel van de estafette is om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en samen de zorg klaar te maken voor de toekomst waarin techniek een steeds belangrijkere rol zal spelen. De landelijke opening van de bijzondere estafette vond plaats op donderdag 27 januari. Nu is iedere week een andere regio aan de beurt met van 14 tot en met 18 februari regio noord: de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy