ouderenzorg meest innovatieve sector

‘Ouderenzorg meest innovatieve sector’

300 200 admin

Een sociale robot, genaamd Tessa, die mensen met dementie kan helpen. Sociale media, maar dan speciaal voor ouderen. Slimme horloges met geïntegreerde alarmdiensten. Als ergens veel geïnnoveerd wordt dan is het wel de ouderenzorg. De ouderenzorg is op dit moment zelfs de meest innovatieve sector, volgens Dr. Franka Bakker, onderzoeker van het lectororaat Innoveren met ouderen van de Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Oplossingen voor stijgende zorgvraag ouderen
Op de bijeenkomst die het Deltaplan Dementie samen met lidorganisatie Hogeschool Windesheim organiseerde werd één ding duidelijk: op heel veel fronten wordt al gewerkt aan oplossingen voor de alsmaar stijgende vraag naar zorg van ouderen. ICT in de zorg is daarbij hot, volgens de sprekers op de bijeenkomst van het Deltaplan Dementie. De vraag is alleen of technologische innovatie altijd het antwoord is. “Je moet je altijd afvragen hoe ICT in het dagelijks leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers en in het werkpatroon van zorg- en welzijnsprofessionals past”, zei Marike Hettinga, lector ICT-innovaties in de zorg.

Bijeenkomst gemist?
Heeft u de bijeenkomst gemist, maar bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen rondom ICT in de zorg en dementie? Op de site van het Deltaplan Dementie kunt u een uitgebreid gespreksverslag lezen van de bijeenkomst. Ook de presentaties van de sprekers kunt u hier downloaden.

Over het Deltaplan Dementie
Het Deltaplan Dementie is een coöperatie die de krachten bundelt op het gebied van dementiezorg en samen wil bouwen aan een dementievriendelijk Nederland. Dat doet het Deltaplan Dementie door de samenwerking te zoeken met bedrijfsleven, wetenschap, patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, onderwijs en dienstverleners.

Lees ook: samenwerking rondom dementie blijft belangrijk

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy