Onderzoek naar Langer thuis onder 55+'ers

Samen met I&O Research leverde een panelstudie veel nieuwe inzichten in vier deelrapporten op

Wat vinden 55+'ers nu zelf van ouder worden?

Wat vinden 55+’ers zélf belangrijk als het gaat om het voorbereiden op ouder worden ? Samen met Lang zult u wonen deed I&O Research in 2019 en 2020 vier representatieve onderzoeken onder duizenden 55+’ers.

 • De uitdaging

  Wat vinden 55+’ers zélf belangrijk als het gaat om het voorbereiden op ouder worden? Samen met Lang zult u wonen deed I&O Research in 2019 en 2020 vier representatieve onderzoeken onder duizenden 55+’ers.

 • De oplossing

  Om antwoord te krijgen op de vraag wat 55+’ers beweegt of juist weerhoudt om zich op tijd voor te bereiden op het ouder worden, schakelde Lang zult u wonen in 2019 en 2020 I&O Research in. Met de expertise en ervaring van Lang zult u wonen ondervroeg I&O Research via het I&O-panel duizenden respondenten van 55 jaar en ouder in heel Nederland. In vier online peilingen is gevraagd naar de mate waarin (toekomstige) ouderen rekening houden met het gegeven dat ze ouder worden en straks hulp, zorg of ondersteuning nodig hebben, maar ook de rol die geld speelt en hoe zij tot afwegingen komen om wel of geen maatregelen te treffen met het oog op hun oude dag.

 • De resultaten

  De samenwerking tussen I&O Research en Lang zult u wonen leidde tussen 2019 en 2020 tot:

  • 4 publicaties in de vorm van onderzoeksrapporten van Lang zult u wonen en I&O Research.
  • Een uitgebreid waardenprofiel over de 55+’er op basis van de onderzoeksdata uit de vier online peilingen.
  • Nieuwe inzichten over het verschil tussen de derde en de vierde levensfase van ouderen en de mate waarin zij urgentie ervaren om al bezig te zijn met hun oude dag.
  • Meer kennis en inzicht over de effectiviteit van beleidsinstrumenten voor 55+’ers voor landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden.
  • Uitnodiging van het ministerie van VWS om als Lang zult u wonen en I&O Research te spreken over de bevindingen op het landelijke congres ‘Langer Thuis’
  • Het verzoek van het ministerie en het programma Langer Thuis aan Lang zult u wonen om als kennispartner te onderzoeken of en hoe een landelijke bewustwordingscampagne zou kunnen bijdragen aan beleidsdoelstellingen.
  • Meer focus op online communicatie in campagnes voor 55+’ers, op basis van de voorkeuren voor online communicatie die ouderen zelf benadrukten in het onderzoek.

Benieuwd naar de mogelijkheden om onderzoek te doen?

Ook benieuwd naar wat ouderen in uw gemeente of provincie belangrijk vinden als het gaat om ouder worden? Lang zult u wonen zet als expert op het gebied van ouder worden, wonen, welzijn en zorg graag haar ervaring in als onderzoekspartner. Bekijk voor de mogelijkheden de pagina onderzoek of neem direct contact op.

Download hier de onderzoeken

  Project details

  Laten we het hen zelf vragen. Het ligt zo voor de hand om oudere mensen zelf aan het woord te laten. Een panelstudie met I&O Research leent zich hier heel goed voor. De combinatie van de Lang zult u wonen vakkennis met hun onderzoek skills leverde bijzondere inzichten op. Zeker voor herhaling vastbaar!

  Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
  Privacy