Ruimte en Zorg: durven doen

485 361 admin

‘Out-of-the-box’ denken is moeilijker dan je denkt, maar wel nodig om de uitdagingen rond de zorg het hoofd te bieden. Want de oplossingen voor nu zijn niet die van morgen’. Dit uitgangspunt staat centraal in de aanpak van de Ruimdenkers voor zorg. Met deze aanpak stimuleert de Provincie Overijssel mensen in de wereld van wonen en zorg, om met innovatieve én praktische oplossingen te komen.

De opdracht is zorg met ruimte te verbinden. Het roept vragen op als: “Zou de verantwoordelijkheid voor wonen niet moeten verschuiven naar de burger zelf?”; Wanneer is iemand dan oud?; Wat is dan die basisbehoefte, is dat contact, en is dat fysiek of digitaal? De komende periode werken ‘ruimdenkers’ Lex Slaghuis, Daan Roosegaarde, Jos de Blok en Annemarie van Gaal vanuit de thema’s Big Data, Openbare Ruimte, toekomstbestendig zorgvastgoed en woningvoorraad ideeën uit. Het resultaat gaan zij dan samen met de kopgroep die bestaat uit Overijsselse vertegenwoordigers uit de zorg, technologische bedrijven, woningbouwcorporaties en gemeenten, realiseren.

Ook wij zijn vanuit Lang zult u wonen aangeschoven bij de kopgroep.

Tijdens de slotmanifestatie op 19 mei worden de beste ideeën gepresenteerd, waarbij u van harte welkom bent! Meer informatie en aanmelding vindt plaats via: www.ruimtevoorruimdenkers.nl. Daarnaast kunt u de Ruimdenkers volgen op social media, via TwitterFacebook of LinkedIn. Wilt u meer lezen hoe de Ruimdenkers erover denken? Lees dan de blogs van Annemarie van Gaal, Lex Slaghuis, Daan Roosegaarde en Jos de Blok.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy