Langer thuis in Maastricht en Lang zult u wonen Heer

Samenwerking Langer Thuis in Maastricht en Lang zult u wonen

300 200 admin

Inwoners van de stadswijk Heer in Maastricht kunnen vanaf deze week terecht bij speciaal opgeleide wooncoaches die tips en advies geven over het veiliger en comfortabeler maken van hun woning. De wooncoaches zijn getraind door Lang zult u wonen en onderdeel van het proefproject Langer Thuis in Maastricht dat deze week van start is gegaan. Voor het project werkt Langer Thuis in Maastricht nauw samen met Lang zult u wonen en het buurtplatform Heer.

Praktische tips en adviezen
Langer Thuis in Maastricht ondersteunt inwoners in Heer met de praktische tips en adviezen van Lang zult u wonen die ervoor zorgen dat mensen ook in de toekomst in hun geliefde wijk en woning kunnen blijven wonen. Het initiatief moet mensen bewust maken van de mogelijkheden die er zijn om woningverbeteringen die het comfort en de veiligheid verhogen in en om het huis. Verbeteringen die nu al bijdragen aan meer woon- en leefplezier, maar die er ook voor zorgen dat hun woning geschikt is voor later. Het pilotproject in Maastricht richt zich op inwoners in Heer van 60 jaar en ouder die een eigen woning bezitten. Maar ook voor huurders zijn er mogelijkheden.

Verschillende themabijeenkomsten in oktober en november
Onderdeel van het project zijn verschillende themabijeenkomsten in de maanden oktober en november. De startbijeenkomst van Langer Thuis in Maastricht is op 5 oktober. Wethouder Jack Gerats (Wmo, welzijn) opent de startbijeenkomst. Daarna licht prof. dr. Ruud Kempen (sociaal gerontoloog van de Universiteit Maastricht) een aantal ontwikkelingen toe in de ouderenzorg. De Brandweer Zuid-Limburg geeft een demonstratie over brandveilig wonen.

Inwoners worden breed geïnformeerd
Langer Thuis in Maastricht heeft voor de inwoners van Heer een breed, informatief en gevarieerd programma neergezet in oktober en november. In totaal worden na de startbijeenkomst vier themabijeenkomsten georganiseerd in samenwerking met Lang zult u wonen en andere partners. Op de agenda staan de thema’s ‘Hulp en zorg in Maastricht’, ‘Gezond en vitaal blijven’, ‘Veilig en praktisch wonen met dementie’ en ‘Comfortabel en veilig wonen in de toekomst’. De reeks bijeenkomsten wordt op 15 november afgesloten met een informatiemarkt waar inwoners terecht kunnen met praktische vragen over het aanpassen van hun woning. Naast Lang zult u wonen zijn op deze informatiemarkt diverse zorg- en welzijnsinstellingen en leveranciers van woningaanpassingen aanwezig.

Wilt u meer weten over het project Langer thuis in Maastricht, bekijk dan de gemeentepagina op deze site. Of bekijk de informatie op thuisinmaastricht.nl/heer.

 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy