Start Overijsselse campagne ‘Lang zult u wonen, ook met dementie’

1024 762 admin

Op 12 november start provincie Overijssel de campagne ‘Lang zult u wonen, ook met dementie’. De campagne geeft tips om het eigen huis, vaak op een eenvoudige manier, overzichtelijker en herkenbaarder te maken voor mensen met dementie. “Met deze campagne willen wij als provincie mensen bewust maken van de mogelijkheden op een veilige en comfortabele manier langer in je eigen huis te kunnen blijven wonen, ook bij dementie”, aldus gedeputeerde Monique van Haaf.

Tips en advies
Op verschillende manieren geeft de campagne tips om het eigen huis overzichtelijker, veiliger, prettiger en herkenbaarder te maken voor dementerenden. Heeft iemand moeite om de juiste sleutel bij het juiste slot te vinden? Door een kleurtje op het slot en op de sleutel wordt dat een stuk makkelijker. Is iemand steeds op zoek naar bijvoorbeeld de koffie of de suiker? Het gebruik van doorzichtige voorraadpotten, het liefst in een doorzichtige kast, scheelt veel zoekwerk. Deze tips en meer zijn te vinden op de website www.samenwerken.langzultuwonen.nl, waar een apart gedeelte is ingericht voor wonen met dementie.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy