Stimuleringsregeling Lang zult u wonen Steenwijkerland

Steenwijkerland: 1000 euro per huishouden voor woningaanpassing

300 200 admin

De Blijverslening voor woningaanpassingen krijgt steeds meer aandacht, maar in plaats van een lening te verstrekken zijn er ook gemeenten die een gift ter beschikking stellen aan oudere inwoners. Zo stelt de gemeente Steenwijkerland tot eind 2017 maximaal €1000 per huishouden beschikbaar voor woningaanpassingen. In totaal heeft de gemeente Steenwijkerland 80.000 euro voor de Stimuleringsregeling Lang zult u wonen.

Stimuleringsregeling als financiële steun in de rug
De stimuleringsregeling Lang zult u wonen is een financiële tegemoetkoming voor inwoners van 60 jaar en ouder. Met het geld kunnen ze aanpassingen bekostigen die hun huis veiliger en comfortabeler maken. De gemeente Steenwijkerland wil haar inwoners op deze manier aanmoedigen op tijd na te denken over de oude dag. “Met deze regeling stimuleren we het nemen van maatregelen in huis om er later ook zelfstandig te kunnen blijven wonen”, zegt wethouder Dieke Frantzen. Volgens de wethouder is bewustwording een belangrijk onderdeel van de stimuleringsregeling. “Ouder worden betekent dat sommige dingen misschien wat minder soepel gaan. Daar kun je nu al over nadenken en op inspelen.”

Besparen op kosten uiteenlopende aanpassingen
De gemeente Steenwijkerland heeft een lijst gemaakt van alle voorzieningen waarvoor mensen een bijdrage kunnen aanvragen. Een traplift, het vervangen van het bad voor een inloopdouche, drempels in huis verwijderen, een verhoogde toiletpot zijn enkele mogelijkheden. Meer informatie over de Stimuleringsregeling Lang zult u wonen is te vinden op de website van de gemeente Steenwijkerland.

Stimuleringsregeling Lang zult u wonen in de gemeente Steenwijkerland

Kennissessie over Blijverslening op 13 september 2017
Steeds meer gemeenten denken na over de mogelijkheden om oudere inwoners te ondersteunen bij het doen van aanpassingen in en om het huis. Naast een bewustwordingscampagne is er de mogelijkheid om een stimuleringsregeling aan te bieden. Ook de Blijverslening is een instrument dat mogelijkheden biedt om financiële drempels weg te nemen. Op woensdag 13 september organiseert Lang zult u wonen samen met het Stimuleringsfonds Volkhuisvesting de kennissessie Lang zult u wonen met de Blijverslening. Verschillende sprekers delen hier hun ervaringen en lichten mogelijkheden en kansen toe voor gemeenten.

Meer informatie over de Kennissessie: Lang zult u wonen met de Blijverslening.

 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy