Studenten en burgers doen samen onderzoek naar het Schelfhorstpark

1024 683 mariawalters

8 Studenten van hogeschool Saxion doen samen met burgers onderzoek naar het Schelfhorstpark in Almelo. Ze onderzoeken hoe het park kan bijdragen een gezonde woon- en leefomgeving voor oudere mensen in de wijk Schelfhorst. Ook kijken ze hoe technologie daarbij een handje kan helpen.

Schelfhorst: een vergrijzende wijk

Net als in heel Nederland, worden de inwoners van Schelfhorst ouder. Veel van hen bevalt het goed in hun woning en in de wijk. Daarom blijven veel mensen wonen waar ze wonen. Dat vergrijzing gevolgen heeft voor de wijk, daar zijn veel beleidsmakers het over eens. Maar wat vinden oudere inwoners er eigenlijk zelf van? Hoe denken zij gelukkig en gezond ouder te worden? En welke rol kan het Schelfhorstpark en technologie daarin spelen?

Studenten en burgers gaan samen op onderzoek uit

8 Saxion studenten zoeken de komende maanden samen met burgers antwoord op deze vragen. De studenten hebben een achtergrond in verpleging, zorg en technologie, commerciële economie en toerisme. Zij werken samen in het ‘Smart Solution Semester’ en kijken zo vanuit verschillende invalshoeken naar ouder worden. “We zijn begonnen met gesprekken met inwoners bij het winkelcentrum”, vertelt Manouk. “Inwoners zijn erg tevreden over hun wijk, heb ik toen gemerkt”, vult ze aan.

Op zoek naar burgers die mee willen doen

Nu de verkennende fase van hun onderzoek klaar is, willen de studenten met meer burgers in contact komen. Zij willen met hen het onderzoek verder opzetten en uitvoeren. Lijkt het u leuk om met studenten burgeronderzoek te doen en woont u in de wijk Schelfhorst? Meld u dan aan per mail of telefoon. U heeft geen ervaring nodig, dus iedereen kan meedoen!

Mail: 477382@student.saxion.nl
Telefoon: 053-489 5293

Onderdeel van TOPFIT Citizenlab en Lang zult u wonen

Dit studentenonderzoek maakt deel uit van het project ‘Veilig en gezond ouder worden in Schelfhorst’. Dit project wordt uitgevoerd door het TOPFIT Citizenlab, hierin werken burgers, Cosbo Almelo, gemeente Almelo, GGD Twente, onderzoekers van Saxion, Universiteit Twente, ROC van Twente en Lang zult u wonen BV samen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy