Tijd voor grijs beleid in Overijssel

597 442 admin

Overijssel veroudert. Betekent dit ook: tijd voor grijs beleid? Ja, om meerdere redenen stelt Hans Peter Benschop van het Trendbureau Overijssel in zijn column.

De prognoses voor het aantal zieken in Overijssel zijn fors. Gemiddeld genomen komen er in Overijssel de komende 15 jaar bijvoorbeeld ca. 60% dementerenden bij. Daarbij zijn er aanzienlijke verschillen per gemeente. In Losser is de groei 100%, in Rijssen-Holten 45%.

‘Hiermee stelt vergrijzing ons beleidsmatig voor een opgave. We zullen moeten voorspellen met parameters die van waarde veranderen. Het is zeker dat er een grote groep mensen aankomt die op gegeven moment ziek worden. Het is onzeker in welke mate, en vooral ook hoe, zij zorg willen hebben’, aldus Benschop.

Er is nog een reden voor grijs beleid. ‘De ouderen bieden ook kansen voor de regio. Zo kan de bouwsector kan zijn borst natmaken voor de aanpassing van huizen. Grijs is groeimarkt nummer één de komende decennia. Het is in alle gevallen zaak vroeg te anticiperen, zowel wat de zorgen betreft, als wat betreft de kansen’.

Werk aan de winkel dus voor aannemers, installatiebedrijven, hoveniers, domoticaleveranciers en andere ondernemers.

Lees hier de column.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy