Tot € 650 vergoeding bij aanpassing huis in Zwartewaterland

692 692 admin

Huiseigenaren van 55 jaar en ouder kunnen tot 650 euro vergoeding ontvangen van de gemeente Zwartewaterland als ze hun huis veiliger of comfortabeler maken. Deze stimuleringsregeling geldt ook voor jongere huiseigenaren met een beperking.

Voor de tijdelijke Stimuleringsregeling Lang zult u wonen kunnen tot en met 31 december 2015 aanvragen worden ingediend. De aanvragen worden door gemeente Zwartewaterland in volgorde van ontvangst behandeld. In totaal is € 40.000 beschikbaar voor de regeling, dus hoe eerder men aanvraagt, hoe meer kans op subsidie.

Welke aanpassingen komen in aanmerking?
Belangstellende huiseigenaren in de gemeente Zwartewaterland krijgen samen met aanvraagformulier een lijst met aanpassingen die in aanmerking komen voor subsidie. Het gaat onder meer om huisautomatiseringsmaatregelen zoals een centraal bedieningssysteem voor het licht, personenalarmering, automatische nachtverlichting, drempelhulpen, wandbeugels, tweede trapleuning, antislip tegels, bad vervangen door douche, verhoogde toiletpot, herstraten toegangspad, elektrische bediening van zonwering en programmeerbare thermostaat. De lijst vermeldt ook de maximaal mogelijke bijdrage per onderdeel.

Om rekening mee te houden …
Deze stimuleringsregeling geldt alleen voor bestaande koopwoningen. En er wordt maximaal 30% van de totale aanpassingskosten vergoed, met een maximum van € 650 per huiseigenaar.

Belangstellenden kunnen het aanvraagformulier samen met de lijst met voorzieningen en de algemene bepalingen hier downloaden of afhalen in het gemeentehuis, Telvorenstraat 2, Hasselt.

Deze regeling is mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy