Infomarkt Hengelo

Truus en Jan besloten op tijd kleiner te gaan wonen

600 400 admin

Bereiden mensen hun woonsituatie voor op hun oude dag? En als ze dat doen, welke maatregelen nemen ze dan? Naar welke informatie zoeken ze? De verslaggever van Lang zult u wonen vroeg het aan bezoekers van op de Lang zult u wonen Infomarkt in Hengelo. De indruk? Bezoekers zijn nieuwsgierig. Ze laten zich graag voorlichten over tal van snufjes die hun dagelijks leven makkelijker en veiliger kunnen maken.

“Onze douchebeurt is veiliger geworden”

Truus en Jan Exoo uit Hengelo kijken nieuwsgierig rond op de infomarkt van Lang zult u wonen. Zij is 80 en hij 82. Jarenlang woonden ze in een ruime eengezinswoning, maar toen ze de zestig gepasseerd waren, maakten ze plannen voor hun nabije toekomst. Jan: “We besloten op tijd kleiner te gaan wonen en ik moet zeggen: daar hebben we nooit spijt van gehad. Nog geen dag, hè Truus?” Truus beaamt het volmondig. “We wonen nu al 18 jaar in een appartement, middenin het centrum van Hengelo. Nooit spijt van gehad. Dichtbij de winkels en toch lekker in ’t groen.”

Voornemen om appartement nog veiliger te maken

Ook al wonen ze al levensloopbestendig, toch staan ze altijd open voor maatregelen om hun woongenot te verbeteren. Daarom bezoeken ze de infomarkt van Lang zult u wonen. Het echtpaar is erop gericht hun appartement nóg veiliger te maken. ,,De tegels van onze badkamer waren nogal glad en ik was bang voor een valpartij”, vertelt Truus. ,,Een tijdje geleden is er iemand bij ons aan huis geweest om de vloer van de badkamer ruw te maken. Daardoor is een douchebeurt veiliger geworden.”

’s Avonds veilig in bed stappen

Jan beaamt het. ,,En weet je wat het mooie is? De gemeente Hengelo heeft de kosten daarvan betaald.” Truus vertelt dat haar door de gemeente ook nog een bijdrage voor een lamp onder het echtelijk bed is toegezegd. ,,Dan kan ik ’s avonds in het donker rustiger en veiliger in bed stappen.” Op de infomarkt van Lang zult u wonen, in de hal van het ROC van Twente, oriënteren ze zich op nieuwe snufjes. Of ze goede ideeën hebben opgedaan? ,,Zeker weten”, zegt Jan. ,,We hebben onder meer gekeken bij de stand met veiligheidssloten. Niet dat we ons onveilig voelen hoor! Maar toch….in deze tijd kun je het maar beter goed voor elkaar hebben. Ik denk dat ik de firma eens uitnodig op ons appartementencomplex.”

Meer verhalen op hengelo.samenwerken.langzultuwonen.nl

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy