Voor een gerust gevoel, binnen én ook overal buiten

274 436 admin

Wuzzi Alert. Zo heet het alarmsysteem dat nauwelijks groter is dan een lucifersdoosje. U neemt het gemakkelijk mee, binnenshuis en buiten. Als er wat aan de hand is, kunt u met één druk op de grote knop om hulp vragen, óók als u bijvoorbeeld midden in het bos staat.

“De dragers kunnen bepalen met wie het eerst contact wordt gelegd. Dat kan de partner zijn, of een van de kinderen, de buren of een alarmcentrale. Als de eerste niet opneemt, wordt automatisch de volgende op de lijst gebeld, tot er contact is. Via Mijn Wuzzi op internet kan zelfs in een rooster worden vastgelegd wie wanneer als eerste wordt gebeld. Zo kan het systeem rekening houden met een zoon of dochter die overdag op het werk liever niet wordt gebeld, maar ’s avonds en in de weekenden wel als eerste op de lijst wil staan,” vertelt Frank Haafs van Qvita, het bedrijf dat Wuzzi Alert op de markt brengt.

Wie meldt zich? En van waar precies?
“Wie bij een melding de telefoon oppakt hoort eerst een standaard boodschap en weet meteen van wie de Wuzzi Alert melding komt. Daarna kan er met elkaar gesproken worden. Verder kan het systeem met behulp van gps altijd aangeven waar de drager zich bevindt. Dat gebeurt via een gesproken mededeling via de telefoon, en ook via een kaartje in het klantenportaal Mijn Wuzzi. Als de drager daartoe toestemming geeft, kan zo altijd worden nagegaan waar hij of zij zich bevindt. Dat geeft alle betrokkenen een veilig gevoel.”

Veiligheidszones voor bijvoorbeeld mensen met dementie
“Het mooie van gps is dat we ook met veilige zones kunnen werken. In Mijn Wuzzi kan worden aangegeven welke grenzen iemand niet zou mogen overschrijden. Zo kan het systeem een melding geven zodra de drager op minder dan 50 meter van een kanaal of drukke verkeersweg komt. Bijvoorbeeld voor personen met dementie kan dit een heel nuttige voorziening zijn.”

Meer informatie over Wuzzi Alert vindt u hier.

Niet alleen voor ouderen
Wuzzi Alert is in de ogen van Frank Haafs niet alleen een uitkomst voor ouderen: “Denk maar eens aan mensen met epilepsie. Of iets heel anders, kinderen op een druk strand die veel beter door hun ouders in de gaten gehouden kunnen worden. Ook hier zorgt Wuzzi Alert voor een gevoel van geruststelling.”

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy