Emmy (76): “Ik ben veel met veiligheid bezig”

1024 683 admin

Emmy Stevelink (76) woont al meer dan 40 jaar in een huis met vier etages in hartje Oldenzaal. “Fantastische plek. Ik loop nu nog prima. Ik loop in huis met gemak de trappen op. Maar misschien loop ik over tien jaar met een rollator. Het is fijn dat ik dan in de binnenstad woon, dicht bij de winkels.” Ze heeft thuis al veel maatregelen genomen om veilig te kunnen blijven wonen. “Een brede inloopdouche, een goede thermostaatkraan, zodat ik zelf niet nat word als ik de douche aanzet, vloertegels die niet glad zijn, een verhoogd toilet, een inductieplaat, domotica om lampen te bedienen. Ik doe het best goed.”

“Met een traplift kan ik thuis blijven wonen”

Ook Jeanne Vink (85) uit Oldenzaal weet hoe ze in de toekomst wil wonen. In het huis waar ze nu al veertig jaar woont. “Eerlijk gezegd voel ik me weleens bezwaard richting anderen dat ik zo mooi woon. Er zijn jongere mensen die met smart op zo’n eengezinswoning wachten. Maar ik heb mijn huis netjes afbetaald en wil hier toch graag blijven wonen. Met een traplift is dat goed mogelijk.”

De serre als extra slaapkamer

Ook Frits Grethe (83) en Riekie Grethe-Schukkink (82) wonen nog met heel veel plezier zelfstandig in Oldenzaal “We waren net 55-plus toen we hier kwamen en hebben toen onze woning al wat aangepast. Regeren is vooruitzien. We hebben een mooie serre gebouwd. Nu hebben we nog geen hulp nodig, maar als één van ons iets overkomt kan de serre als extra slaapkamer beneden dienen. Kunnen we mooi de tuin inkijken”, zegt Riekie.

Lees meer op oldenzaal.samenwerken.langzultuwonen.nl

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy