Wat komt er allemaal kijken bij het aanpassen van uw woning?

319 179 admin

Meneer Vogel woont meer dan veertig jaar op dezelfde plek. Verhuizen wil hij niet. Hij voelt zich thuis op deze plek en heeft fijne mensen om zich heen. Maar nu hij wat ouder wordt moet er wel wat aan de woning gebeuren. Op zijn verlanglijstje staat een slaapkamer op de begane grond, liefst met een badkamer. Maar bij zo’n verbouwing komt nog behoorlijk wat kijken, ontdekt hij als hij samen met z’n dochter op onderzoek uitgaat.

Op zoek naar advies over woningaanpassingen
De situatie van meneer Vogel komen we vaak tegen bij Lang zult u wonen. Veel mensen met een eigen woning willen helemaal niet verhuizen, tegelijkertijd dringt zich wel de vraag op wat er gedaan moet worden om thuis te blijven wonen. Wat pas je aan als je ouder wordt? Hoe financier je dat? Wie kan dat uitvoeren? Heb je daar een aannemer voor nodig, een architect? Wat is nodig, wat is slim, waar vind je goed advies?

Nieuwbouw kan goedkoper zijn
Hans Engelbertink, adviseur levensloop bestendig wonen, helpt bij dat soort vraagstukken. In de televisieserie van Lang zult u wonen bekijkt hij ook het huis van meneer Vogel. De badkamer nu is op de eerste verdieping. Investeren in de huidige badkamer is een flinke investering. Daarom is de aanbouw met slaapkamer en badkamer op de begane grond niet alleen veiliger, maar waarschijnlijk ook goedkoper.

Zoek de oplossing in je eigen woning
Volgens Engelbertink zou iedereen al vroeg bezig moeten zijn met het nadenken over levensloopbestendig wonen. Iedereen denkt dat de huidige woning heel geschikt is. “Maar dat is nog maar de vraag, zeker naar de toekomst toe. Want de verzorgingshuizen, de bejaardenhuizen, die zijn er straks niet meer. Je zult de oplossing dus moeten zoeken in je eigen woning.”

Bekijk de eerste aflevering van de televisieserie (totaal 8 afleveringen), daarin zien we niet alleen meneer Vogel, maar ook het echtpaar Stoker, zij willen meer comfort in hun woning.

Wilt u liever meteen zien hoe de verbouwing is geworden. Bekijk dan de video waarin u ziet hoe de aangepaste huizen er uiteindelijk uit komen te zien.

 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy