“We wonen hier al 43 jaar, en daar mag nog best een tijdje bijkomen”

1024 920 admin

Jan en Gerrie Aanstoot wonen vanaf hun trouwen in Markelo. Hij is een echte ’Maarkelsen’, zij is een beetje een ’vrömde’, haar wieg stond in Holten. Ze wonen al drieënveertig jaar in hetzelfde huis. Bestaat er een beter bewijs dat ze het er erg naar hun zin hebben?

“Natuurlijk hebben we geluk gehad, we zijn nooit tegen een echt nare ziekte of zo aangelopen,” vertelt Jan, “maar we letten zelf ook goed op met eten en doen ons best om in beweging te blijven. Zo trekken we wekelijks hier in Markelo onze baantjes in het zwembad. Ook na ons werkzame leven zijn we echt niet in de stoel blijven zitten.”

Naar de infomarkt in Goor
Gerrie, die onder meer veertien jaar pakketpost heeft bezorgd, vervolgt: “We wonen hier al lang met plezier, óók omdat we zorgen dat we er goed kunnen wonen. Zo hebben we al redelijk vroeg voor dubbelglas gekozen. En toen we in de krant of op maarkelsnieuws.nl wat zagen over een Lang zult u wonen-markt in Goor, zijn we daar naartoe gegaan. Dat was in maart 2014. Op die manier zijn we te weten gekomen dat er in onze gemeente een subsidieregeling bestaat.”

De helft van de trap was even weg …
Jan: “Tot 1.000 euro bijdrage door de gemeente, dáár zijn we op ingesprongen. Op de informatiemarkt hadden we al de nodige tips en adviezen gekregen. In overleg met de gemeente hebben we gekozen voor het aanpassen van onze hardhouten trap en de badkamer. Die trap was nogal glad. Als je op je sokken naar beneden wilde, liep je kans dat je héél snel onderaan was. Een plaatselijke aannemer heeft de treden ingefreesd en er rubber strips in gezet. Dat is in zijn werkplaats gebeurd. Daarom hebben wij eventjes een trap gehad waar steeds elke tweede trede weg was. Het is de moeite waard geweest, onze trap is nu veel veiliger.”

Gladheidsbestrijder, maar …
“Ik ben van beroep kantonnier geweest, heb meegeholpen de provinciale wegen in goede conditie te houden. Ook gladheidsbestrijding hoorde daarbij. Tóch hebben we voor het stroef maken van onze badkamervloer de hulp van specialisten ingeroepen. Een bedrijf uit IJsselstein heeft de klus in een uurtje geklaard door met een soort vloertrekker een paar busjes met coating over de tegels te verspreiden. Geloof ’t of niet, maar de vloer zag er haast net zo uit als daarvoor, maar was wel veel en veel stroever geworden. Zelfs als er zeepwater op ligt, zijn de tegels niet glad.”

Geen moeite met de inkomenstoets
“Voor toekenning van de subsidie moesten we onze financiële gegevens op tafel leggen. Daar hebben we helemaal geen probleem mee gehad. WOZ, inkomstenbelasting … als ze willen komen ze tegenwoordig toch alles van je te weten. Nee, we zijn blij met de aanpassingen en blij dat de gemeente eraan heeft bijgedragen. Toen later bleek dat er ook nog wat geld was voor een CO-melder en een douchehandgreep was dat extra mooi meegenomen.”

Jan en Gerrie Aanstoot hopen nog flink wat jaartjes op hun stek in Markelo te kunnen blijven wonen. Aan hun levenswijze en aan de staat van hun huis zal het niet liggen …

Meer informatie over de subsidieregeling van de gemeente Hof van Twente, die nog loopt tot 1 juli 2015, vindt u hier.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy