Wethouder Arja ten Thije: “Maak op tijd keuzes”

1024 683 admin

Van maandag 5 tot en met donderdag 8 november vindt de Lang zult u wonen-week plaats in Haaksbergen. In de Noaberpoort kunnen inwoners terecht voor tips en adviezen van verschillende deskundigen om zo veilig, prettig en comfortabel mogelijk thuis te blijven wonen. Wethouder Arja ten Thije opent de week op maandag 5 november.

Zelf op tijd keuzes maken

Tijdens de Lang zult u wonen-week kunnen bezoekers volop informatie vinden over de mogelijkheden om de woonsituatie voor te bereiden op later.  “Wonen hoort bij ons leven. Het is goed om op tijd na te denken hoe we willen wonen als we ouder zijn en of de woning daar al geschikt voor is”, zegt wethouder Arja ten Thije. “Als we zelf geen keuzes maken over onze woontoekomst, dan kan het zo zijn dat we door ziekte of andere ongemakken gedwongen worden het huis aan te passen. Of zelfs moeten verhuizen.”

Steeds meer ouderen in Haaksbergen

In Haaksbergen is een op de drie inwoners vijfenvijftigplus. Het aantal vijfenzeventigplussers verdubbelt zelfs tot 3732 inwoners in 2030. “Veel Haaksbergen hebben een eigen woning”, weet Ten Thije. “Zij zijn natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het nemen van maatregelen om hun huis toekomstbestendig te maken. Maar als gemeente willen we onze inwoners wél op tijd informeren. Met de juiste informatie kunnen inwoners betere keuzes maken en regie houden over hun eigen toekomst.”

Bekijk het programma op haaksbergen.samenwerken.langzultuwonen.nl

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy