“Wij hoeven hier nooit meer weg”

800 533 maryke

Jaap en Ellen Derks wonen al 32 jaar in de Frits ten Brinkstraat in Almelo. “Onze kinderen zijn hier geboren, alle vrienden wonen op loopafstand en we hebben een heerlijk huis. Jaap is hier zelfs opgegroeid.” Omdat ze hier nooit meer weg willen maakten zij hun huis toekomstproof.

Lees hier hun 5 tips om dat kosteneffectief, slim en flexibel te doen.

Tip 1: Er zijn regelingen bij onze gemeente
De zogenaamde Blijverslening. Dat zorgde ervoor dat we tegen goede voorwaarden geld konden lenen voor de verbouwing. Daarnaast gaven ze ons goed advies en konden we ook nog aanspraak maken op 20% subsidie. Dat maakte het voor ons een heel stuk bereikbaarder.

Tip 2: Informeer bij de buren
Onze wijk kent veel jaren ‘70 woningen. Dat vraagt soms wat slim denken. Bijv. over steile trappen, dunne muren en niet geïsoleerde vloeren. Wij kwamen erachter dat onze buren 3 deuren verder echt al goed hadden nagedacht. Een vruchtbaar kopje koffie was dat.

Tip 3: Laat je goed adviseren
Wij hebben onze eigen installateur gebeld. Die heeft meegedacht. Dat voorkomt dat je teveel doet, of juist te weinig. Ons alarmsysteem bijvoorbeeld. Dat is nu heel simpel, maar kunnen we in de toekomst ook uitbreiden met een zorgalarm. Mocht dat nodig zijn. En onze bijkeuken zou in de toekomst slaapkamer beneden kunnen worden.

Tip 4: Doe het zelf
In onze omgeving kennen we mensen die zich hebben laten verrassen door ouderdomskwalen. Dan zijn we weer extra blij dat we onze aanpassingen hebben kunnen doen in volle gezondheid en vitaliteit. Bovendien scheelt het veel geld als je zelf dingen regelt en uitvoert.

Tip 5: Denk verder dan nodig is
Over zorg en kwalen denken we liever niet teveel na. Toch hebben we dat bij het toekomstproof maken juist wel gedaan. Wat als? Jaap heeft zelfs een keer met de rollator van zijn eigen moeder door het huis gereden.

Bekijk hier het verhaal van Ria en haar man. Ook zij willen nog heel lang met veel plezier blijven wonen in hun droomhuis op de dijk in Hasselt. Daarom hebben ze het nu al gereed laten maken voor de toekomst.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy