Wie wil herinneringen ophalen in Steenwijk?

1024 763 admin

Op 26 oktober start in Steenwijk een reeks van acht bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Onder de noemer  ‘Kracht van herinneringen’ halen maximaal acht koppels herinnering op. Een koppel kan een man/vrouw maar ook een ouder/kind zijn.

Samen herinneringen ophalen aan vroeger! De geur van gemalen koffie, een jeugdfoto, de woorden aap-noot-Mies. Kleine dingen kunnen veel positieve herinneringen oproepen. Een verademing om te merken dat je over bepaalde dingen uit het verleden nog heel veel weet en dit kunt delen.

Door gebruik te maken van de kracht van herinneringen, verbetert het contact tussen de persoon met dementie en zijn/haar mantelzorger. Ook geeft het de persoon met dementie zelfvertrouwen. De gebruikte methode is gebaseerd op een goedgekeurde en bewezen Europese aanpak voor het begeleiden van mensen met dementie.

Wilt u met uw dementerende partner of ouder mee doen? In Steenwijkerland kan dat! De 8 bijeenkomsten zijn op: 26 oktober, 9 en 23 november, 7 en 21 december, 4 en 18 januari en 1 februari 2017 in Woonzorgcentum Nijenstede.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Paula Bierma, coördinator Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland
Telefoon: 0521-539888

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy