Woningcorporatie bezoekt oudere huurders

150 150 admin

Woningcorporatie Domijn gaat in gesprek met huurders in Haaksbergen van 65 jaar en ouder. Met de gesprekken wil Domijn beter inzicht krijgen in de woonwensen van oudere huurders. Ook is het bedoeld om de inwoners bewust te maken van de mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te wonen. Het initiatief van Domijn wordt ondersteund door de gemeente, de provincie Overijssel en Lang zult u wonen als kennispartner.

Huisbezoeken bij oudere huurders in Haaksbergen
Henri Lammers, beleidsadviseur bij woningcorporatie Domijn merkt dat mensen die een jaartje ouder vaak blijven wonen waar ze wonen, tot de omstandigheden zelfstandig wonen niet langer mogelijk maken. Volgens hem zien mensen soms op tegen een verhuizing, soms wonen de huurders nog gewoon prettig en denken ze nog niet na over verandering. “Wij horen graag hoe onze huurders denken over wonen in de toekomst. We gaan vooral luisteren en we willen mensen activeren. Niets moet, ons doel is bewustwording”, zegt Lammers. “Tijdens het gesprek kijken we naar de mogelijkheden op het gebied van aanpassingen in de woning, en hoe men eventueel aan een andere woning kan komen.”

Training bij Lang zult u wonen voor adviseurs
Om de adviseurs van Domijn te voorzien van de juiste kennis rondom het thema zo lang mogelijk zelfstandig wonen’, hebben zij een training gevolgd bij Lang Zult u Wonen. Tijdens deze training is besproken wat mensen zelf allemaal kunnen doen om hun woning levensloopbestendig te maken. Ook de communicatie met mensen met dementie was een onderdeel van het trainingsprogramma. Woningcorporatie Domijn heeft in totaal 250 huurders van 65 jaar en ouder aangeschreven met de vraag of zij geinteresseerd zijn in een gesprek over hun woonwensen in de toekomst. De informatie die adviseurs verzamelen wordt gebruikt om beter in te spellen op de behoeften van ouderen huurders.

Welbions in Hengelo ook in gesprek met huurders
Domijn is de tweede woningcorporatie in Twente die actief in gesprek gaat met oudere huurders. Woningcorporatie Welbions in Hengelo onderzoekt ook of huurders van 55 jaar en ouder nog geschikt wonen in hun huidige woning. Welbions grijpt het groot onderhoud van huurwoningen als moment om met huurders in gesprek te gaan over hun woonbeleving. Wonen ze nog steeds prettig of is er behoefte aan woningaanpassingen en misschien zelfs een verhuizing?

Expertise Lang zult u wonen voor corporaties
Lang zult u wonen adviseert niet alleen particuliere woningbezitters, maar ook woningcorporaties over de mogelijkheden van levensloopbestendig wonen. “Ons doel is om mensen bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Die bewustwording is niet alleen voor woningeigenaren belangrijk, maar ook voor huurders”, vertelt Maria Walters van Lang zult u wonen. “We hebben veel informatiemateriaal, waarmee mensen een weloverwogen keuze kunnen maken of ze oud willen worden in de woning waarin ze nu wonen, of ze extra aanpassingen nodig hebben, of zelfs een hele andere woning.” 

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy