Wordt uw huis meer waard door een verbouwing?

692 692 admin

Verbouwen, uitbouwen, aanpassen of verhuizen. Wat is financieel gezien in uw geval de beste oplossing?
Natuurlijk wordt er allereerst verbouwd om zelf ruimer, veiliger, langer en comfortabeler in huis te kunnen wonen. Maar het zou natuurlijk prettig zijn als later de kosten van de verbouwing helemaal of voor een zo groot mogelijk deel kunnen worden terugverdiend door een hogere verkoopprijs. Ludan Schmid, vestigingsmanager van de ten Hag Makelaarsgroep, laat hierover zijn licht schijnen.

“Veel hangt af van wie de beoogde doelgroep voor het huis is als dit later wordt verkocht. Zo zal een extra slaapkamer op de begane grond voor een jong gezin met kinderen meestal alleen aantrekkelijk zijn als ze deze kunnen gebruiken als speel- of hobbykamer.”

Kleur-rijk?
“Het gaat daarbij niet alleen om de ruimte en ruimte-indeling maar ook om kleurstelling en materiaalgebruik. Het gebruik van zeer uitgesproken materialen en kleuren bijvoorbeeld verkleint de doelgroep en daarmee meestal ook de waarde van de woning.  Met het oog op mogelijke verkoop later is het vaak verstandig om neutrale kleuren en materialen te kiezen.”

Aanbouw of geen aanbouw?
“Bij een aanbouw wordt het huis groter, maar de tuin automatisch kleiner. Indien de tuin al niet groot is, kan het verstandig zijn om af te zien van uitbreiding omdat de woning hiermee voor de mogelijk opvolgende doelgroep onaantrekkelijk wordt. Een interne aanpassing/verbouwing of verhuizen lijkt dan een financieel gezien meer aantrekkelijke oplossing.”

P-probleem?
Ludan Schmid noemt nog zo’n ruimtelijk twijfelgeval, de garage. “Meer dan eens wordt deze verbouwd tot slaapkamer of badkamer. Lijkt op zich een prima oplossing. Tótdat je later te maken krijgt met woningzoekers die het bezwaarlijk vinden dat ze daardoor hun auto(’s) niet kwijt kunnen op het perceel, terwijl de parkeerruimte in de buurt ook nog eens beperkt is. Een verkoop kan hierop zomaar afketsen.”

Wat is het beste in uw situatie?
Als u wilt weten wat in uw situatie, financieel gezien, de beste oplossing is dan kunt u contact opnemen met Ludan Schmid om dit te samen met hem te beoordelen.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy