Wat kan zorgtechnologie thuis voor u betekenen?

600 400 admin

Welke slimme oplossingen in de zorg zijn er waarmee u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen? Op 24 januari kunt u de nieuwste technische snufjes bekijken en het gebruik testen tijdens het Open Huis van de Twentse Zorgacademie en Lang Zult U Wonen in het Gemeentehuis van Dinkelland te Denekamp. Op 25 januari bent u welkom in het Huis van Zelfredzaamheid van de Twentse Zorgacademie in Enschede.

Zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis wonen

Zorgtechnologie is technologie die u kan ondersteunen om op latere leeftijd veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen. Het kan u ook helpen zelfredzaam te blijven als u te maken krijgt met een beperking. Veel van deze slimme oplossingen bieden eveneens uitkomst als u mantelzorger bent. Op 24 en 25 januari kunt u zelf kijken welke oplossing net op de markt is of nog op de markt moet verschijnen.

Open Huis in gemeentehuis in Denekamp

Het Open Huis in het Gemeentehuis van Dinkelland te Denekamp is de mobiele versie van de Twentse Zorgacademie en Lang Zult U Wonen. U vindt hier interessante toepassingen voor uw thuissituatie zoals apparatuur (domotica) en spellen om fit en vitaal te blijven. U kunt verder verschillende medische innovaties bekijken. Zoals het mobiele ECG-apparaat. Een apparaatje ter grootte van een bankpas waarmee u uw eigen hartfilmpjes maakt en een controle kunt uitvoeren. U bent welkom om deze slimme oplossingen te komen bekijken. Het open huis is van 10.00 tot 14.00 uur te bezoeken in het gemeentehuis van Dinkelland. De toegang is gratis.

Bezoek het Huis van Zelfredzaamheid

Het Open Huis is onderdeel van regionale activiteiten tijdens de nationale e-Health week. Op 25 januari van 13.00 tot 17.00 uur is er Open Huis bij de TZA in Enschede, Wethouder Beversstraat 165 (ROC van Twente). Hier is een vaste (uitgebreidere) opstelling in het Huis van Zelfredzaamheid. Het Huis van Zelfredzaamheid is onderdeel van de Twentse Zorgacademie. Tijdens het Open Huis op 25 januari kunt u een kijkje nemen in deze woning in het gebouw van het ROC van Twente in Enschede. Het huis is ingericht met technologie specifiek voor uw thuissituatie.

Samenwerking De Twentse Zorgacademie (TZA), Lang zult u wonen

Voor het open huis werken Lang zult u wonen en De Twentse Zorgacademie (TZA) nauw samen. De TZA is hét regionale innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen gericht op het zelfstandig kunnen blijven wonen in de thuissituatie. Lang zult u wonen is het motto en de naam van een bewustwordingscampagne die in tientallen gemeenten in Nederland loopt. De campagne zet mensen aan om vroegtijdig na te denken over het veiliger en comfortabeler maken van hun woning. Met de boodschap: “Maak nu uw woning al veiliger en comfortabeler, daar heeft u nu en nog heel veel jaren plezier van.”

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy