Zwartewaterland biedt oudere inwoners de Blijverslening

150 150 admin

De gemeente Zwartewaterland heeft met ingang van 1 juni als eerste gemeente in Overijssel de Blijverslening.

Wat is een Blijverslening?
De Blijverslening is een lening speciaal voor ouderen die zolang mogelijk thuis willen blijven wonen. Met de lening kunnen woningeigenaren aanpassingen financieren die hun huis veiliger en comfortabeler maken.

Waarom de Blijverslening?
De meeste mensen willen gewoon in hun eigen woning blijven wonen, als ze ouder worden. Met de Blijverslening wordt het mogelijk om op latere leeftijd benodigde aanpassingen aan de woning te financieren. Zo wordt wordt de financiële drempel weggenomen om aan de slag te gaan. Ouderen hoeven het geld voor de verbouwing niet voor te schieten, maar betalen de kosten uit een speciaal bouwkrediet.

Wat kan er gefinancierd worden met de Blijverslening?
Als het gaat om woningaanpassingen zijn de mogelijkheden divers. Denkt u bijvoorbeeld aan het verwijderen van drempels. Of het vervangen van het bad waarin gedoucht moet worden, door een inloopdouche. Ook komt investering in domotica (huisautomatisering) voor een lening in aanmerking. Op de Lang zult u wonen-site zijn veel producten ter inspiratie te vinden.

Hoe groot is de Blijverslening?
De gemeente Zwartewaterland heeft twee ‘soorten’ leningen met ieder zijn eigen voorwaarden. Er is een consumptieve lening voor een bedrag tussen minimaal € 2.500 en maximaal € 10.000. En een hypothecaire lening voor een bedrag tussen € 10.001 –  maximaal € 30.000. De lening wordt alleen verstrekt na een positieve krediettoets.

Voor wie is de Blijverslening?
De gemeente Zwartewaterland biedt de consumptieve lening aan woningeigenaren die bij aanvraag jonger zijn dan 76 jaar. Voor een hypothecaire lening geldt geen leeftijdsgrens. Bij beide leningen moet het verder gaan om een bestaande woning die minimaal één jaar oud is. Tot slot moet de lening worden gebruikt voor het levensloopbestendig maken van de woning.

Meer weten?
Voor de overige voorwaarden en afsluitkosten verwijzen wij u naar de website van SVn. Hier kunt u ook terecht voor vragen over het aanvraagproces. Wilt u weten welke maatregelen en producten wel en niet gefinancierd worden? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Zwartewaterland en vragen naar mevrouw A. Herskamp.

U woont niet in Zwartewaterland?
Om erachter te komen of uw gemeente ook de Blijverslening voert kunt u uw postcode intypen op de website van SVn, om het antwoord te vinden.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy