Campagnesites voor gemeenten en provincies

Levensloopbestendig wonen online onder de aandacht van inwoners gebracht

Lokale informatievoorziening zonder kostbaar maatwerk

Wat als iedere gemeente en iedere provincie inwoners online lokaal en specifiek zou kunnen informeren over levensloopbestendig wonen in de woonplaats of regio? Zonder dat daarbij kostbare maatwerk websites nodig zijn. Met die vraag in het achterhoofd ontwikkelde Lang zult u wonen innovatieve lokale campagnesites die het betaalbaar en eenvoudig maken om het thema levensloopbestendig wonen online onder de aandacht te brengen bij inwoners.

 • De uitdaging

  Als 55+ers op zoek gaan naar informatie over levensloopbestendig wonen, zoeken ze deze informatie steeds vaker online. Maar liefst 68% van de 55+’ers zal informatie zoeken op internet als ze iets willen weten over levensloopbestendig wonen. Dat blijkt uit het onderzoek onder 6686 Nederlanders van 55 jaar en ouder dat Lang zult u wonen met I&O Research publiceerde in november 2018. Om 55+’ers te ondersteunen in het maken een keuze of beslissing rond levensloopbestendig wonen, is het aanbieden van begrijpelijke en onafhankelijke informatie van belang. Om goed te kunnen informeren over maatregelen, (stimulerings)regelingen en beleidsinterventies op het gebied van langer thuis wonen die per gemeente, regio of provincie verschillen, zocht Lang zult u wonen binnen de algemene campagne naar mogelijkheden om online maatwerk te leveren.

 • De oplossing

  Lang zult u wonen heeft de site samenwerken.langzultuwonen.nl doorontwikkeld en biedt sinds 2018 de mogelijkheid aan gemeenten en provincies om in een eigen online omgeving op samenwerken.langzultuwonen.nl een gemeentelijke of provinciale campagnesite te lanceren. Op een eigen domeinnaam zoals hengelo.samenwerken.langzultuwonen.nl kunnen gemeenten nu hun eigen lokale invulling geven aan de online Lang zult u wonen-campagne. De lokale campagnesite wordt gebouwd, ingericht, onderhouden en redactioneel beheerd door Lang zult u wonen, zodat beleidsambtenaren en communicatieafdelingen niet al te veel tijd en geld aan kwijt zijn aan het opbouwen en onderhouden van (weer) een extra communicatiemiddel. Met de lokale campagnesite van Lang zult u wonen is alles in korte tijd van a tot z geregeld.

 • De resultaten

  Lang zult u wonen heeft sinds 2018 met lokale campagnesites gewerkt aan het volgende:

  • Sinds 2018 heeft Lang zult u wonen bijna 20 gemeenten en 2 provincies (Drenthe en Overijssel) ondersteund bij het lanceren van hun eigen lokale en/of provinciale campagnesite.
  • Met de lokale campagnesite sluit Lang zult u wonen aan bij het zoekproces van inwoners op zoek naar onafhankelijke online informatie over levensloopbestendig wonen en het voorbereiden op ouder worden in hun derde én vierde levensfase.
  • Voor gemeenten en provincies bestaat mogelijkheid om online verbindingen tot stand te brengen tussen verschillende netwerk- en samenwerkingspartners die op lokaal niveau van belang zijn voor inwoners om naar door te verwijzen. Denk aan de plaatselijke ouderenadviseurs, wooncoaches of regionale energieloketten.
  • Met de lokale campagnesites kiest de gemeente en/of provincie bewust voor Lang zult u wonen als afzender van de communicatie over langer thuis wonen en ouder worden.
  • Met de lokale campagnesites kunnen ook gerichte online contentcampagnes worden gedaan, bijvoorbeeld via Facebook. Hierbij worden de praktische woontips en -adviezen alleen gericht op 55+’ers of 65+’ers in een bepaalde gemeente, regio of provincie. De campagne-informatie wordt zo direct relevanter voor de doelgroep.

  Maatregelen en (stimulerings)leningen, maar ook wooncoaches, die nu (nog) te weinig vindbaar zijn, krijgen extra vindbaarheid online door de lokale campagnesites.

Ook een lokale campagnesite?

Wilt u als gemeente of provincie ook online beter vindbaar zijn met onafhankelijke informatie over levensloopbestendig wonen? Dan kan de lokale campagnesite van Lang zult u wonen een goede oplossing zijn. Op de pagina campagnes vindt u meer informatie over de pakketten en de lokale sites. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook contact opnemen, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een online campagne.

Project details

Een lokale Lang zult u wonen campagnesite informeert inwoners over levensloopbestendig wonen. Door samen te communiceren onder het label Lang zult u wonen is meer mogelijk voor minder geld. Ook mee doen? Dat kan!

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy