Proefproject met Lang zult u wonen-box in Hardenberg van start

1024 683 mariawalters

In de gemeente Hardenberg start eind januari 2022 een proef met de Lang zult u wonen-box. Een doos vol praktische tips, adviezen en proefproducten om woningeigenaren en huurders met een andere bril naar hun huidige woning te laten kijken. Want, willen zij verhuizen (‘doorstromen’) of toch liever blijven wonen als ze ouder worden?

Levensloopbestendige en duurzame keuzes maken

Met de Lang zult u wonen-box wil de gemeente samen met andere organisaties en ondernemers, inwoners op tijd informeren en helpen om levensloopbestendige en duurzame keuzes te maken. Zo kunnen mensen op tijd maatregelen nemen en ervoor zorgen dat hun huis geschikt is voor de toekomst. Het gaat daarbij niet alleen om woningverbetering om er veilig en zelfstandig te kunnen blijven wonen, maar ook om het verduurzamen van de woning.

Met ouderen ontwikkelen, testen en onderzoeken

De box wordt samen met oudere inwoners ontwikkeld, getest en onderzocht. De gemeente Hardenberg is daarvoor de proeflocatie. Andere gemeenten en organisaties in Overijssel en daarbuiten krijgen de gelegenheid om de ontwikkelingen in Hardenberg op de voet volgen. Lang zult u wonen en ODW9 begeleiden het project.  De ‘box’ zal als hij aan de wensen voldoet onderdeel worden van de bewustwordingscampagne Lang zult u wonen. Provincie Overijssel maakt het proefproject en de kennisdeling mogelijk.

Provincie Overijssel geeft vervolg aan advies

Met dit proefproject wordt vervolg gegeven aan het advies van Lang zult u wonen en Bureauvijftig dat begin vorig jaar verscheen. Zij brachten de urgentie voor een nieuwe bewustwordingsaanpak in kaart, voerden interviews en organiseerden designsprints waar stakeholders samen antwoord zochten op de vraag hoe ouderen kunnen worden ondersteund bij het ‘langer zelfstandig thuis wonen’. Dit adviesrapport vindt u hier.

Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.
Privacy